tonijnsalade met appel

TONIJNSALADE MET APPEL

Ik hou werkelijk van tonijn en voor deze tonijnsalade met appel kun je mij s’nachts wakker maken. De zoete appel geeft een hele verrassende, maar heerlijke smaak aan de tonijnsalade mee. Ik maak hem dan ook regelmatig voor de borrel of als ik mezelf even wil verwennen tijdens de lunch op een heerlijk broodje. Maar eigenlijk is het niet zo gek dat ik dol ben op tonijn, de tonijn is namelijk de meest gegeten en geliefde vis van Nederland, de volle maar toch vrij neutrale smaak spreek veel mensen aan. Meer weten over tonijn? Klik hier.

Tonijn is goedkoop en lang te bewaren, maar daarnaast ook nog is hartstikke gezond vanwege de hoge hoeveelheid eiwitten. Een nadeel van de tonijn is wel de lage concentratie omega-3-vetzuren vergeleken met andere vissoorten, maar dit is te verwaarlozen. Probeer mijn tonijnsalade met appel uit, ik weet zeker dat je hem lekker zal gaan vinden!

Ingrediënten tonijnsalade met appel

2 blikjes tonijn op oliebasis

2 teentje knoflook

1 ui

1 appel

3 eetlepels mayonaise

2 eetlepels kwark of Griekse yoghurt

1/4 citroen (klein beetje citroensap)

zout en peper

Bereiding tonijnsalade met appel

tonijnsalade met appel

De bereiding van deze tonijnsalade is erg makkelijk, open de blikjes tonijn en laat deze even uitlekken of duw de deksel tegen de tonijn aan waardoor de olie eruit wordt gedrukt. Nu gaan we alle ingrediënten snijden. Snipper een uitje, hak of pers 2 teentjes knoflook fijn, snij een appel in stukjes (niet te klein, de appel moet herkenbaar blijven) en knip de basilicum fijn. Nu we alle ingrediënten klaar hebben doen we alles in een grote kom, voeg hier de kwark of Griekse yoghurt, mayonaise en citroen aan toe.

tonijnsalade met appel

Nu gaan we alles door elkaar mengen, proef je resultaat en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.

tonijnsalade met appel

Zo makkelijk is het, serveer je zelfgemaakte tonijnsalade met appel op een lekker broodje of met wat stukjes stokbrood. Veel eet en kookplezier!

tonijnsalade met appel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *