COUSCOUS MET MANGOSALADE EN TZATZIKI
Dit recept voor couscous met mangosalade en tzatziki is een lekker fris recept tijdens de zomerdagen. Het gerecht is op twee manieren te eten, namelijk warm en koud. Zelf vind ik het gerecht koud tijdens warme weer altijd erg lekker.
Ingrediënten couscous met mangosalade en tzatziki voor 4 personen
Voor de couscous:
250 à 300 gram couscous
Water
1 eetlepel olie
1 eetlepel gele currypasta
2 theelepels wijnazijn
1 aubergine
1/2 courgette
3 rode paprika s op zuur uit een pot
1 blikje artisjokharten
1 bakje verse zongedroogde tomaten op olie
15 à 20 groene olijven
2 teentjes knoflook
1 gele paprika
Zout
Peper
Voor de mangosalade:
1 rijpe mango
1 eetlepel gemberstukjes op sap
6 blaadjes verse basilicum
Voor de tzatziki:
Het recept voor een frisse tzatziki staat al op mijn site. Je kan dit recept vinden door hier te klikken.
Bereiding couscous met mangosalade en tzatziki
Bereiding couscous
Begin met het koken van het water voor de couscous. Wanneer het water gekookt is kan je dit mengen met de couscous in een grote schaal. Voeg de gele curry pasta toe en laat het geheel wellen.
Snijd nu de aubergine en courgette in plakken en gril deze in een pan. Wanneer de aubergine en courgette gegrild zijn kan ook de gele paprika gegild worden. Snijd deze eerst in dunne reepjes voordat je de paprika gaat grillen.
Laat daarna de paprika op zuur en de artisjokharten goed uitlekken. Als de paprika en artisjokharten goed zijn uitgelekt kan de paprika in dunne reepjes worden gesneden en de artisjok in vieren.
Snijd nu de verse zongedroogde tomaten in stukjes en maak de knoflook schoon en pers deze uit bij de couscous. Halveer de olijven en voeg deze ook bij de couscous. Nu kunnen de gegrilde groenten worden toegevoegd aan de couscous. Breng de couscous op smaak met wat zout en peper en voeg wanneer het nodig is nog wat olijfolie toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Bereiding mangosalade
Begin met het schillen van de mango, wanneer de mango geschild is kan deze in kleine blokjes worden gesneden. Hak de basilicum fijn en meng deze met de mango. Snijd nu de gember klein en voeg dit ook bij de mango. Voilà een makkelijke en lekkere mangosalade.
Bereiding tzatziki
Klik hier voor het recept voor een frisse tzatziki.
Zie zo een heerlijke couscous met mangosalade en tzatziki is klaar.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!