VENKELSOEP MET TRUFFELOLIE
Een zachte venkelsoep met truffelolie, mocht je niet van truffelolie houden kun je het gewoon weg laten. Ik vind het altijd erg lekker om een soepje te eten tijdens het warme weer. Daarom is deze soep ideaal voor dit moment.
Zelf vind ik deze soep altijd lekker met een stokbroodje en eventueel wat kruidenboter en wat gefruite champignons.
Ingrediënten venkelsoep met truffelolie voor 4 personen
Ingrediënten venkelsoep met truffelolie
3 venkel bollen
1 ui
1 liter runderboullion (3 blokjes)
200 milliliter room
200 milliliter melk
1 aardappel
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels truffelolie
Ingrediënten stokbrood en champignons
1 stokbrood
Kruidenboter
500 gram champignons
2 teentjes knoflook
Bereiding venkelsoep met truffelolie
Snijd de ui,de venkel en aardappel in kleine stukjes. Als deze drie ingrediënten gesneden zijn kan het geheel gefruit worden in een pan. Zorg ervoor dat je een grote pan uitkiest, in deze pan moet namelijk ook nog de bouillon worden toegevoegd.
Kook het water en voeg hier de bouillonblokjes aan toe. Wanneer de bouillonblokjes zijn opgelost in het water kan dit geheel worden toegevoegd aan de ui, venkel en aardappel. Laat dit geheel nu twintig minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Hak nu de peterselie fijn. Wanneer de groenten in de bouillon gekookt en gaar zijn kan dit geheel met de staafmixer gepureerd worden. Let er wel op dat je de soep van te voren iets laat afkoelen, dit is beter voor de staafmixer.
Wanneer de venkelsoep gepureerd is kan deze in vier kommetjes geschonken worden en worden gegarneerd met de gesneden peterselie en de truffelolie.
Zie zo, een heerlijk en makkelijk recept voor een venkelsoep met truffelolie.
Je kan ervoor kiezen om wat champignons bij de soep te eten. Wanneer je hiervoor kies snijd de champignons dan in partjes en fruit deze met wat knoflook en peper.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!