zalmrilette

ZALMRILETTE MAKEN

Zalmrilette is een soort paté of tartaar maar dan van zalm. Zalmrilette heeft daarom ook een heerlijke zachte smaak en is lekker op een toastje of stukje stokbrood bij de borrel. Ook kun je zalmrilette serveren als voorgerecht op een bedje van sla, of verwen jezelf door het op een broodje te smeren tijdens de lunch.

Ik gebruik zalmrilette zelf ook vaak als ik hapjes moet verzorgen voor een feestje, je haalt gewoon voorgesneden stokbrood bij de bakker en maakt de zalmrilette een dag van te voren klaar. Een uur voordat het feest begint smeer je de zalmrilette op de stukjes stokbrood, voilà een heerlijke hap. Iedereen zal hiervan genieten!

Ingrediënten zalmrilette voor 4 personen

100 gr verse zalm

200 gr gerookte zalm

100 ml witte wijn

2 eetl mayonaise

1 eetl citroensap

1/2 ui

zout peper

verse dille en/of bieslook

Bereiding zalmrilette

Maak de verse zalm schoon, haal het velletje aan de onderkant eraf en evt. de graatjes eruit. Vervolgens snijd de ui heel fijn, verwarm de witte wijn met de ui in een pannetje. Wanneer het gaat koken doe je de verse zalm erbij. Haal het pannetje van het vuur wanneer de zalm net gaar is.

Vervolgens snijd de gerookte zalm heel fijn. Als de verse zalm wat is afgekoeld, zeef dan de zalm met ui en bewaar het vocht van de witte wijn. Maak de verse zalm klein en meng nu de gerookte en verse zalm met de mayonaise, citroensap, 2 eetl witte wijn vocht, dille en zout en peper. Roer het door totdat het mengsel een geheel is.

Als je het als voorgerecht gaat gebruiken op een bedje van sla is het lekker om er citroen mayonaise (mayonaise gemixt met een beetje citroen) als garnering bij te doen. Genieten, je eigen zalmrilette, eet smakelijk!

zalmrilette

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *