zelfgemaakte pesto

ZELFGEMAAKTE PESTO

Pesto is een van die dingen die iedereen kent maar desalniettemin door velen op een verkeerde manier wordt gegeten. Echte pesto hoor je natuurlijk zelf te maken, er zit een gigantisch smaakverschil tussen de voorgefabriceerde en de zelfgemaakte pesto. Ook is zelfgemaakte pesto verbazingwekkend gemakkelijk te bereiden en te bewaren.

Pesto kent zijn oorsprong in Italië, van origine is pesto een in een vijzel tezamen fijngewreven smeuïge saus van basilicumblaadjes, parmezaanse kaas, pijnboom pitten, knoflook, olijfolie zeezout en peper. Pesto betekend dan ook “gestampt”. Tegenwoordig hebben we gelukkig de keukenmachine. Mocht je authentiek willen doen, gebruik een vijzel! Voor meer informatie over pesto klik hier.

Zelfgemaakte pesto kun je door en voor tal van gelegenheden gebruiken. Zo is het overheerlijk door de pasta, salade en kip maar kun je het ook eten bij de borrel op een stukje stokbrood.

Ingrediënten zelfgemaakte pesto

75 g verse basilicum (iets minder in blaadjes, stokjes zijn erbij gerekend)

2 teenen knoflook

150 ml olijfolie

40 g pijnboompitten

50 g parmezaanse kaas

Zout en peper

Bereidingswijze zelfgemaakte pesto

Het bereiden van peste is heel makkelijk, eerst rooster je de pijnboompitten in een koekenpan. Pluk je basilicum en doe deze samen met de knoflook, fijngesneden of geschaafde parmezaanse kaas, olijfolie en de geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine. Druk op de knop en laat de machine goed zijn werk doen. Als je merkt dat de pesto niet meer fijner wordt proef je de pesto en doe je naar eigen smaak zout en peper erbij. Eet smakelijk!

zelfgemaakte pesto

Zo simpel is het, je zelfgemaakte pesto. Ik heb nog twee bewaartips voor je;

  • Je kunt je zelfgemaakte pesto 2 weken lang bewaren mits je het in een schoon potje doet en er een dun laagje olijfolie op schenkt. Sluit het potje af en na opening is de pesto nog 1 week houdbaar in de koelkast.
  • Je kunt je zelfgemaakte pesto nog veel langer bewaren wanneer je deze invriest, vaak als ik basilicum plantjes over heb maak ik pesto en vries ik deze in. Het is heerlijk om altijd verse pesto in huis te hebben.

zelfgemaakte pesto

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] bij om het op de broodjes te kunnen smeren. Als je het echt af wil maken kun je er ook heerlijke zelfgemaakte pesto bij serveren, een heerlijke afwisseling voor op brood met deze camembert uit de oven. Eet […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *