SPAGHETTI CARBONARA ZONDER ROOM
De traditionele spaghetti carbonara is natuurlijk met room en eieren, ook lekker, maar van deze variant, de spaghetti carbonara zonder room, kan ik ook altijd erg genieten. Dit is een spaghetti carbonara zonder room en eieren, maar dan met een pittige knoflookolie. Deze is dus ook een stuk minder zwaar en vet dan de traditionele spaghetti carbonara met room. De spaghetti carbonara zonder room is ook lekker in combinatie met een heerlijke bruschetta met tomatensalsa en evt. een salade naar keuze.
Ingrediënten spaghetti carbonara zonder room voor 4 personen
500 gr spaghetti
300 gr ontbijtspek plakjes geen blokjes
1 citroen rasp
bosje peterselie
1 1/2 (anderhalve) spaanse peper
4 teentjes knoflook
200 ml olijfolie
verse parmezaanse kaas
zout en peper
lekker voor erbij: bruschetta met tomatensalsa
Bereiding spaghetti carbonara zonder room
Snijd het ontbijtspek in dunne reepje, pers de knoflook uit en snijd de Spaanse peper heel fijn. Zet een pan water met spaghetti en een scheutje olie op, dit is voor het voorkomen van plakkerige spaghetti. Nu kun je alvast de spek reepjes gaan bakken, bak ze niet te hard dan is het niet zo lekker. Als de spekjes gebakken zijn, haal ik eerst wat vet eruit voordat ik de rest erbij doe. Rasp de citroenschil en hak de peterselie fijn. Voeg nu de Spaanse peper, knoflook, citroenrasp en peterselie bij het spek. Vervolgens doe je de olijfolie erbij.
Meng dit mengsel met de spaghetti en peterselie. Houd het warm. Rasp nu nog de Parmezaanse kaas en geef dit erbij in een schaaltje.
Nu de bruschetta. Serveer het bij de spaghetti. Je kunt deze broodjes ook al eerder maken en de tomatensalsa ook, dan hoef je ze alleen nog maar te beleggen als de spaghetti carbonara zonder room klaar is. Eet smakelijk.
Ongetwijfeld heerlijk maar de traditionele carbonara is natuurlijk juist ZONDER room en met kaas en ei 🙂
Room wordt enkel voor het gemak toegevoegd in potten en in restaurants die een kant-en-klare saus willen serveren.
Daar heb je helemaal gelijk in Rene, had het beter zonder ei kunnen noemen, zal er volgende keer beter op letten 🙂
Veel kookplezier,
Elsje