pasta carbonara zonder room

SPAGHETTI CARBONARA ZONDER ROOM

De traditionele spaghetti carbonara is natuurlijk met room en eieren, ook lekker, maar van deze variant, de spaghetti carbonara zonder room, kan ik ook altijd erg genieten. Dit is een spaghetti carbonara zonder room en eieren, maar dan met een pittige knoflookolie. Deze is dus ook een stuk minder zwaar en vet dan de traditionele spaghetti carbonara met room. De spaghetti carbonara zonder room is ook lekker in combinatie met een heerlijke bruschetta met tomatensalsa en evt. een salade naar keuze.

Ingrediënten spaghetti carbonara zonder room voor 4 personen

500 gr spaghetti

300 gr ontbijtspek plakjes geen blokjes

1 citroen rasp

bosje peterselie

1   1/2 (anderhalve) spaanse peper

4 teentjes knoflook

200 ml olijfolie

verse parmezaanse kaas

zout en peper

lekker voor erbij: bruschetta met tomatensalsa

Bereiding spaghetti carbonara zonder room

Snijd het ontbijtspek in dunne reepje, pers de knoflook uit en snijd de Spaanse peper heel fijn. Zet een pan water met spaghetti en een scheutje olie op, dit is voor het voorkomen van plakkerige spaghetti. Nu kun je alvast de spek reepjes gaan bakken, bak ze niet te hard dan is het niet zo lekker. Als de spekjes gebakken zijn, haal ik eerst wat vet eruit voordat ik de rest erbij doe. Rasp de citroenschil en hak de peterselie fijn. Voeg nu de Spaanse peper, knoflook, citroenrasp en peterselie bij het spek. Vervolgens doe je de olijfolie erbij.

-	Snijd het ontbijtspek in dunne reepje, pers de knoflook uit en snijd de Spaanse peper heel fijn. Zet een pan water met spaghetti en een scheutje olie op, dit is voor het voorkomen van plakkerige spaghetti. Nu kun je alvast de spek reepjes gaan bakken, bak ze niet te hard dan is het niet zo lekker. Rasp de citroenschil, en hak de peterselie fijn. Als de spekjes gebakken zijn, haal ik eerst wat vet eruit voordat ik de rest erbij doe. Voeg nu de Spaanse peper en de knoflook en de citroenrasp bij het spek. Vervolgens doe je de olijfolie erbij. Meng dit mengsel met de spaghetti en peterselie. Houd het warm. Rasp nu nog de Parmezaanse kaas en geef dit erbij in een schaaltje. -	Nu de bruschetta, snijd stokbrood in plakjes en smeer er wat olijfolie met zout en peper op met een kwastje. Zet de oven aan op 200 c en leg de broodjes op het rooster en rooster ze in ongeveer 10 min bruin, en laat ze dan afkoelen. Snipper de ui en snijd de tomaten heel fijn en pers de knoflook uit. Meng dit samen en hak de basilicum fijn en doe die er ook door, meng er nog 2 eetl olijfolie door en beleg de broodjes ermee. Serveer het bij de spaghetti. Je kunt deze broodjes ook al eerder maken en de tomatensalsa ook, dan hoef je ze alleen nog maar te beleggen als de pasta klaar is. Eet smakelijk.

Meng dit mengsel met de spaghetti en peterselie. Houd het warm. Rasp nu nog de Parmezaanse kaas en geef dit erbij in een schaaltje.

Nu de bruschetta. Serveer het bij de spaghetti. Je kunt deze broodjes ook al eerder maken en de tomatensalsa ook, dan hoef je ze alleen nog maar te beleggen als de spaghetti carbonara zonder room klaar is. Eet smakelijk.

pasta carbonara zonder room

2 antwoorden
  1. Rene
    Rene zegt:

    Ongetwijfeld heerlijk maar de traditionele carbonara is natuurlijk juist ZONDER room en met kaas en ei 🙂
    Room wordt enkel voor het gemak toegevoegd in potten en in restaurants die een kant-en-klare saus willen serveren.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *