COURGETTE SPAGHETTI MET WORTEL GEHAKTSAUS
Courgette spaghetti met wortel gehaktsaus is een gezonde maaltijd met veel groenten erin. Ondanks dat het vrij apart klinkt is het hartstikke lekker. Het is ook te combineren met wat gewone spaghetti. Voor mensen die is iets anders willen, of gewoonweg geen zin hebben in spaghetti is dit de ideale maaltijd.
Ingrediënten courgette spaghetti voor 4 personen
500 gr runder gehakt
6 grote wortels
2 ui
4 courgette
4 teentjes knoflook
140 gr tomatenpuree
2 eet italiaanse kruiden
2 eetl tomaten ketchup
1 bouillonblokje
olijfolie
zout en peper
1/2 spaanse peper
Bereiding courgette spaghetti
Snijd de wortel heel fijn, dit kun je doen met een dunschiller met tandjes of met een spiraalsnijder het is een apparaatje wat op een puntenslijper lijkt, echt een geweldig ding ik gebruik het heel veel.
Hak het hierna nog wat fijner. Hak de ui en de knoflook ook fijn en fruit nu de wortel, ui en knoflook in een grote pan, voeg dan het gehakt toe en roer dit tot het rul is. Voeg zout peper, bouillonblokje, italiaanse kruiden toe. Nu de tomatenpuree en de tomaten ketchup en een beetje water erbij en goed roeren, laat het even sudderen. Nu de courgette spaghetti maken, ook hier kun je het best gebruik maken van een dunschiller met tandjes doen of de spiraalsnijder. De spiraalsnijder is echter ideaal om mooie spaghetti van courgette te maken.
Doe de slierten in een ovenschaal met een scheut olijfolie en wat zout en peper, bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Zet het in een voorverwarmde oven van 180 c en laat het voor 15 min erin staan. Serveer de courgette spaghetti met de gehaktsaus erop, of nog extra met gewone spaghetti erbij. Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!