spaghetti Arrabbiata

SPAGHETTI ARRABBIATA

Arrabbiata saus of op zijn Italiaans “sugo all’arrabbiata” is een pittige traditionele Italiaanse pasta saus. Het pittige van de spaghetti Arrabbiata is ook terug te vinden in de naam, Arrabbiata betekent boos in het Italiaans. Maar wees gerust, de spaghetti Arrabbiata is zo pittig als je hem zelf maakt! Het leuke is dat veel mensen deze saus wel kennen, echter maakt bijna niemand hem helemaal zelf terwijl het verrassend leuk is om te doen. Maar schrik niet als je leest hoeveel knoflook en spaanse peper erin gaat, het lijkt erger dan het is, dus doe absoluut niet zuinig aan! Meer weten over de spaghetti Arrabbiata, klik hier! (is wel in het engels)

Ingrediënten spaghetti Arrabbiata voor 4 pers

voor de Spaanse peper olie en de Arrabbiata pasta (niet pasta van spaghetti maar van een saus) heb je nodig:

10 grote Spaanse pepers

1 theel rode wijn azijn

1 grote bol knoflook (ja een hele bol, dus niet 1 teentje)

3 laurierblaadjes

500 ml olijfolie

 

voor de spaghetti en de rest van de saus heb je nodig:

1 teentje knoflook

1 gedroogde peper ( als je het wat pittig wil hebben )

chiliolie ( van hier boven)

5 eetl van de Arrabbiata pasta (van hier boven)

1 blik gepelde tomaten 400 gr

1/2 blokje runder bouillon

1/2 bosje peterselie fijn gehakt

400 gr spaghetti

parmezaanse kaas

evt. wat olijfolie

Bereiding spaghetti Arrabbiata

spaghetti Arrabbiata

We gaan beginnen, eerst maken we de Spaanse peper olie en de Arrabbiata pasta klaar. Zet een pan op laag vuur met daarin de olijfolie, prik vervolgens gaatjes in de Spaanse pepers en leg die in de olie, maak de bol knoflook los van elkaar maar laat de schil er gewoon omheen zitten en leg die ook in de pan met olie. Voeg tot slot laurierblaadjes toe en laat dit 30 min op laag vuur zacht worden. Alle smaken zullen lekker in de olijfolie trekken.

spaghetti Arrabbiata

Als alles wat je in de pan hebt gedaan zacht is haal je alles er weer uit, laat het afkoelen en haal dan de steeltjes en de velletjes van de Spaanse pepers en haal de zaadjes eruit, leg het goede van de Spaanse pepers in een bakje en maak nu de knoflook teentjes schoon (je kunt ze ook uitknijpen als ze goed zacht zijn) en doe dit bij de Spaanse pepers in een bakje.

Hak of pureer nu het vruchtvlees van de Spaanse pepers en de knoflook heel fijn met wat zout en peper en 1 theel rode wijn azijn, doe het mengsel vervolgens in een afsluitbaar potje of bakje en giet er wat van de Spaanse peper olie op (ongeveer 100 ml olie), dit is nu de Arrabbiata pasta. De rest van de olie kun je in het afsluitbare potje bewaren.

Nu gaan we de saus maken, snijd eerst 1 teentje knoflook in plakjes en maak de gedroogde Spaanse peper fijn (als je van echt pittig houd), fruit dit in een beetje olie. Voeg vervolgens 5 eetl Arrabbiata pasta, 1 blik gepelde tomaten, 1/2 blikje water en 1/2 runderbouillonblokje toe, prak met een vork of puree stamper de tomaten wat fijner en laat de saus even pruttelen.

spaghetti Arrabbiata

Kook de spaghetti, hak de peterselie fijn en doe er wat van door de saus maar niet alles, als de spaghetti gaar is kun je de saus erdoor mengen of eerst op een bord spaghetti en vervolgens de saus erop. Maak het af met een beetje peterselie en wat parmezaanse kaas. Eet je spaghetti Arrabbiata in combinatie met een lekkere salade (klik hier voor mijn salades) en evt. wat rauwe ham en stokbrood. Eet smakelijk!

spaghetti Arrabbiata

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *