zalm met limoen

ZALM MET LIMOEN EN SPAANSE PEPER

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke zalm met limoen en Spaanse peper uit de oven, ook voeg ik hier gember en knoflook aan toe. Het klinkt heel pittig maar dat valt echt mee, is het toch niet helemaal naar jouw smaak, speel dan met de Spaanse peper (meer of minder). Ik heb er een aardappel in de oven in bouillon gegaard bij gemaakt wat erg lekker is (komt binnenkort op de website), dit moet je echt even proberen en maak er dan een lekkere salade bij of bak er wat groene asperges bij. Zelf heb ik er spruitjes bij gedaan omdat ik die nog had maar ik zou voor de asperges gaan!

Ingrediënten zalm met limoen en Spaanse peper voor 4 pers

700-800 gr verse zalm

2 eetl olijfolie

2 limoentjes rasp en sap

2 teentjes knoflook

1-2 Spaanse pepers

2 theel geraspte gember

zout en peper

Bereiding zalm met limoen en Spaanse peper

zalm met limoen

Maak de zalm schoon en haal de graatjes eruit, zet vervolgens de oven op 200 c. Maak de Spaanse peper schoon (zaadlijst eruit) en snijd hem fijn, pers de knoflook uit doe dit samen met de Spaanse peper in een bakje met 2 eetl. olijfolie, rasp van 1 limoen en rasp van de gember. Pers vervolgens de limoen uit en houd het sap apart, snijd de andere limoen in plakjes. Leg de zalm op bakpapier en smeer hem in met de kruidenolie en bestrooi het met zout en peper en zet de zalm 20-25 min in de oven.

zalm met limoen

Hak de peterselie fijn, als de zalm klaar is besprenkel de zalm met limoensap en peterselie. Geef er de aardappels uit de oven in bouillon, een lekker salade en warme groente bij. Eet smakelijk!

zalm met limoen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *