OVENSCHOTEL MET KIP HAM EN BECHAMELSAUS
Dit is een ovenschotel met kip ham en bechamelsaus die snel en makkelijk te maken is, er zitten geplukte kip reepjes van een kip van het spit in, gekookte ham, kaas en een bechamelsaus met lekkere kruiden. Je kunt deze ovenschotel met kip ham en bechamelsaus heerlijk combineren met een pasta of wat gebakken aardappeltjes.
Ingrediënten ovenschotel met kip ham en bechamelsaus voor 4 pers
1 kip van het spit ( de kip van het spit kun je bij de slager halen of zelf braden )
300 gr gekookte ham
6-7 gesneden plakken kaas ( jong belegen )
50 gr roomboter
5 eetl bloem
500 ml melk
2 eetl citroensap
2 eetl mosterd
2 eetl paprikapoeder
2 teentjes knoflook
zout en peper
bosje peterselie
voor de topping :
paneermeel en nog wat extra roomboter
Bereiding ovenschotel met kip ham en bechamelsaus
Haal van de gebraden kip zoveel mogelijk vlees af en leg dit in een ovenschaal, scheur dan de plakken ham en leg die bovenop de kip reepjes. Leg vervolgens de plakken kaas erop.
Zet de oven op 220 c en ga nu de bechamelsaus maken, verhit de boter in een pan en voeg als het gesmolten is de bloem toe en blijf goed roeren met een garde, voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer het tot een gladde massa. Voeg nu de mosterd en de paprikapoeder, geperste knoflook en citroensap toe, schenk dit over de kip, ham, kaas en strooi dan de paneermeel over en leg er vervolgens klontjes boter op.
Zet de schaal ongeveer 25 min in de oven, eet er puree of pasta bij met wat warme groenten. Eet smakelijk een lekkere ovenschotel met kip ham en bechamelsaus!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!