GARNALENKROKETJES MAKEN
Vandaag gaan we heerlijke garnalenkroketjes maken! Ideaal als voorgerecht of voor bij de borrel. Je kunt ook heel makkelijk variëren met de inhoud ervan, b.v. met ham of met kaas enz. Geef er een lekkere saus bij (TIP! een truffel of citroen mayonaise 🙂 ) en wat groens, het oog wil ook wat!
Dit recept is voor 10-15 garnalenkroketjes, nu denk je vast, is dat niet een beetje veel? Het leuke van garnalenkroketjes maken is dat je ze prima kunt invriezen, je kunt er dus lekker veel tegelijk maken! Zo heb je altijd een heerlijke traktatie in de vriezer liggen!
Ingredienten voor 10-15 garnalenkroketjes
110 gr roomboter
200 gr rose garnaaltjes
100 gr bloem
1 ui fijngehakt
200 ml melk
2 dl runderbouillon
2 handjes bieslook gesnipperd
zout peper
voor het paneren ;
2 eieren geklopt
60 gr bloem
100 gr paneermeel
frituurpan
Garnalenkroketjes maken, de bereiding
Fruit het uitje op een laag vuurtje in de pan met een beetje boter, voeg vervolgens de bloem al roerend toe maar let op, diet te snel! zorg dat er geen klontjes ontstaan. Voeg nu al roerend de melk erbij tot het goed is opgenomen in de saus, voeg tot slot de bouillon al roerend toe, laat de bouillon goed mengen met de rest. Breng het op smaak met zout en peper. Roer nu de garnalen en de bieslook erdoor en laat het 1 uur afkoelen zodat je er mooie garnalenkroketjes of bitterballen van kunt maken.
Nu gaan we paneren! Doe de bloem, paneermeel, eieren los van elkaar in schaaltjes, maak nu mooie vormen van het beslag en haal ze als volgt eerst door de bloem dan door het geklopte ei en dan door de paneermeel. Leg ze dan in een bak om ze even in de vriezer te laten harden. Frituur ze op 180 c in de frituurpan ongeveer 3 min. Eet smakelijk! Je zelfgemaakte garnalenkroketjes
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!