KIPPENPOOTJES MET TANDOORI SAUS
Deze kleine kippenpootjes met tandoori saus zijn erg lekker voor waneer je bezoek krijgt en uitgebreid wil gaan borrelen. Combineer ze met mijn andere kippenpootjes recept: kippenpootjes met ketjap en gember. Als je er echt een feetje van wilt maken dor je er nog wat geroosterde aardappelen bij met aioli (knoflook mayonaise), erg lekker.
Ingrediënten voor 10 kippenpootjes met tandoori saus
10 kip borrelpootjes
2 knoflook
1 ui heel fijn gesneden
3 eetl sojasaus
2 eetl rijstazijn
3 eetl tandoori kip kruiden
8 eetl tomaten ketchup
zout en peper
ovenschaal
Bereiding kippenpootjes met tandoori saus
Ik haal eerst altijd het velletje van de kippenpootjes, vind ik lekkerder. Als je ervoor en erna je schaar goed wast kun je het vel er vrij gemakkelijk afknippen. Nu gaan we de marinade maken, pers eerst de knoflook uit en snipper de ui heel fijn, meng dit met sojasaus, tandoori kip kruiden, tomaten ketchup en een beetje zout en peper. Leg de kippenpootjes hierin en laat dit een paar uur marineren. Verwarm de oven op 200 c en leg de kip in een ovenschaal, bak ze in 30-40 min gaar in de oven.
Serveer de kippenpootjes met tandoori saus in een mooie schaal en garneer ze met wat peterselie. Eet smakelijk, lekkere kippenpootjes met tandoori saus!
Kik hier voor de kippenpootjes met ketjap en gember.
Groot succes, ze waren heerlijk!! Alle twee gemaakt voor een soort lopend buffet (lunch) met de saté en komkommer!