kippenpootjes met tandoori

KIPPENPOOTJES MET TANDOORI SAUS

Deze kleine kippenpootjes met tandoori saus zijn erg lekker voor waneer je bezoek krijgt en uitgebreid wil gaan borrelen. Combineer ze met mijn andere kippenpootjes recept: kippenpootjes met ketjap en gember. Als je er echt een feetje van wilt maken dor je er nog wat geroosterde aardappelen bij met aioli (knoflook mayonaise), erg lekker.

Ingrediënten voor 10 kippenpootjes met tandoori saus

10 kip borrelpootjes

2 knoflook

1 ui heel fijn gesneden

3 eetl sojasaus

2 eetl rijstazijn

3 eetl tandoori kip kruiden

8 eetl tomaten ketchup

zout en peper

ovenschaal

Bereiding kippenpootjes met tandoori saus

Ik haal eerst altijd het velletje van de kippenpootjes, vind ik lekkerder. Als je ervoor en erna je schaar goed wast kun je het vel er vrij gemakkelijk afknippen. Nu gaan we de marinade maken, pers eerst de knoflook uit en snipper de ui heel fijn, meng dit met sojasaus, tandoori kip kruiden, tomaten ketchup en een beetje zout en peper. Leg de kippenpootjes hierin en laat dit een paar uur marineren. Verwarm de oven op 200 c en leg de kip in een ovenschaal, bak ze in 30-40 min gaar in de oven.

kippenpootjes met tandoori saus

Serveer de kippenpootjes met tandoori saus in een mooie schaal en garneer ze met wat peterselie. Eet smakelijk, lekkere kippenpootjes met tandoori saus!

Kik hier voor de kippenpootjes met ketjap en gember.

kippenpootjes met tandoori

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] je zo al als voorgerechtje serveren. Ik combineer ze vaak met een ander recept voor kippenpootjes: kippenpootjes met tandoori saus, ook erg lekker. Voeg dan nog wat geroosterde aardappels uit de oven met aioli (knoflook mayonaise) […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *