KIPPENPOOTJES MET KETJAP EN GEMBER
Deze kleine kippenpootjes met ketjap en gember zijn erg lekker voor waneer je bezoek krijgt en uitgebreid wil gaan borrelen. Maar natuurlijk kun je zo al als voorgerechtje serveren. Ik combineer ze vaak met een ander recept voor kippenpootjes: kippenpootjes met tandoori saus, ook erg lekker. Voeg dan nog wat geroosterde aardappels uit de oven met aioli (knoflook mayonaise) eraan toe, een groot feest! Je kunt deze marinade saus ook gebruiken voor grote kip drumsticks, let dan wel op de gaartijd, of kook de kip van tevoren even.
Ingrediënten voor 10 kippenpootjes met ketjap en gember
10 kip borrelpootjes
10 eetl ketjap
4 eetl zonnebloemolie
5 teentjes knoflook
2 eetl suiker
4 eetl gembersap
4 eetl sherry
zout en peper
peterselie voor het garneren
ovenschaal
Bereiding kippenpootjes met ketjap en gember
Ik haal eerst altijd het velletje van de kippenpootjes, vind ik lekkerder. Als je ervoor en erna je schaar goed wast kun je het vel er vrij gemakkelijk afknippen. Nu gaan we de marinade maken, pers de knoflook uit en meng dit samen met ketjap, zonnebloemolie, suiker, gembersap, sherry en een beetje zout en peper. Leg de kippenpootjes hierin en laat dit een paar uur marineren. Verwarm de oven op 200 c en leg de kip in een ovenschaal, bak ze in 30-40 min gaar in de oven.
Serveer de kippenpootjes met ketjap en gember in een mooie schaal en garneer ze met wat peterselie. Eet smakelijk lekkere kippenpootjes met ketjap en gember.
Klik hier voor de kippenpootjes met tandoori saus.
Trackbacks & Pingbacks
[…] bezoek krijgt en uitgebreid wil gaan borrelen. Combineer ze met mijn andere kippenpootjes recept: kippenpootjes met ketjap en gember. Als je er echt een feetje van wilt maken dor je er nog wat geroosterde aardappelen bij met aioli […]
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!