koe lo yuk

KOE LO KAI (ZOETZURE KIP)

Koe lo kai is een 18e eeuws chinees recept en is eigenlijk een zusje van de koe lo yuk, koe lo yuk is van origine met varkensvlees en koe lo kai met kip. Ik maak koe lo kai al jaren en iedere keer is het weer even lekker. Het is een hele frisse maaltijd met een goede combinatie van zoetzuur en een lekkere hoeveelheid groenten. In het begin denk je, wat een werk, waar ben ik aan begonnen, maar hoe vaker je het hebt gemaakt hoe sneller het gaat.

Ingrediënten koe lo kai voor 4 personen

600 gr kipfilet

1 ui

1 rode 1 groene 1 gele paprika

3 teentjes knoflook

1/2 spaanse peper

100 ml rijstazijn

10- 12 eetl suiker

350 ml tomatenketchup

voor het beslag

100 gr bloem

200 ml melk

1 ei

zout peper

zonnebloemolie

Bereiding koe lo kai

Snijd de paprika’s en de ui in stukken, hak of pers de knoflook en snipper de Spaanse peper fijn.

koe lo kai

Roerbak dit en snijd ondertussen de kip in kleine blokjes. Vervolgens doe je de suiker en rijstazijn bij de groenten in de pan en laat het 5 min pruttelen, roer vervolgens de tomatenketchup erbij.

koe lo kai

Zet dit even van het vuur en ga nu het beslag voor de kip maken. Klop met een garde de bloem, ei en de melk tot een glad beslag, strooi wat zout en peper op de kip blokjes en leg deze in het beslag.

koe lo kai

Neem een wok pan en doe daar een laagje olie in zodat de kip blokjes lekker kunnen bakken. Doe steeds een paar blokjes kip vanuit het beslag met een lepel in de pan, bak ze in etappes gaar en bruin.

koe lo kai

Je moet de kip wel steeds keren om ze goed rondom bruin te krijgen. Leg ze op een schaal als ze klaar zijn, ja dit is even wat werk maar dan heb je ook wat.

koe lo kai

Kook de rijst en voordat je het gaat eten doe je de gebakken kip in deeg bij de saus en warm je dit op laag vuurtje nog even op. En dat was het, heerlijke koe lo kai, genieten! Eet smakelijk!

koe lo yuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *