AARDAPPELS MET DILLE EN CREME FRAICHE
Vandaag heb ik voor jullie heerlijke gekookte aardappels met dille en crème fraîche, dit is een ideaal gerecht om te combineren met een stukje vis. Je zou het ook kunnen bereiden bij een stukje vlees, maar dan zou ik de dille kruiden vervangen voor fijn gehakte peterselie of bieslook en dan ook combineren met een lekkere salade, probeer het maar eens uit!
Ingrediënten aardappels met dille en crème fraîche voor 4 pers
ongeveer 8 – 10 aardappels in de schil
2 eetl olijfolie
3 teentjes knoflook
1 groot bekertje crème fraiche
1 ui fijngehakt
20 gr ( 3 eetl ) dille fijngehakt
zout peper
Bereiding aardappels met dille en crème fraîche
Snijd de aardappels in vieren en kook ze gaar, verhit in een andere pan de olie en fruit de ui en knoflook op een laag vuurtje aan. Voeg vervolgens wat zout en peper toe en dan de fijngehakte dille. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en leg ze op een mooie schaal, doe nu de crème fraîche bij de ui, knoflook en dille en roer het tot het warm is, schenk tot slot de crème fraîche saus over de aardappels.
Combineer lekker met een stukje vis of vlees ( vervang dan de dille door peterselie of bieslook). Eet smakelijk heerlijke aardappels met dille en crème fraîche!
Ja, lekker recept, ga ik ook doen! Heel leuke website Els, bedankt voor al je ideeën. Frank was thuisgekomen met dit kaartje en ik ben vandaag meteen begonnen met rondstruinen op je blog. Mmm!