aardappels met dille en creme fraiche

AARDAPPELS MET DILLE EN CREME FRAICHE

Vandaag heb ik voor jullie heerlijke gekookte aardappels met dille en crème fraîche, dit is een ideaal gerecht om te combineren met een stukje vis. Je zou het ook kunnen bereiden bij een stukje vlees, maar dan zou ik de dille kruiden vervangen voor fijn gehakte peterselie of bieslook en dan ook combineren met een lekkere salade, probeer het maar eens uit!

Ingrediënten aardappels met dille en crème fraîche voor 4 pers

ongeveer 8 – 10 aardappels in de schil

2 eetl olijfolie

3 teentjes knoflook

1 groot bekertje crème fraiche

1 ui fijngehakt

20 gr ( 3 eetl ) dille fijngehakt

zout peper

Bereiding aardappels met dille en crème fraîche

aardappels met dille en creme fraiche

Snijd de aardappels in vieren en kook ze gaar, verhit in een andere pan de olie en fruit de ui en knoflook op een laag vuurtje aan. Voeg vervolgens wat zout en peper toe en dan de fijngehakte dille. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en leg ze op een mooie schaal, doe nu de crème fraîche bij de ui, knoflook en dille en roer het tot het warm is, schenk tot slot de crème fraîche saus over de aardappels.

Combineer lekker met een stukje vis of vlees ( vervang dan de dille door peterselie of bieslook). Eet smakelijk heerlijke aardappels met dille en crème fraîche!

aardappels met dille en creme fraiche

1 antwoord
  1. Barbe van Oppenraaij
    Barbe van Oppenraaij zegt:

    Ja, lekker recept, ga ik ook doen! Heel leuke website Els, bedankt voor al je ideeën. Frank was thuisgekomen met dit kaartje en ik ben vandaag meteen begonnen met rondstruinen op je blog. Mmm!

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *