spies van meloen, ham en mozzarella

SPIES VAN MELOEN, HAM EN MOZZARELLA

Dit is een fris Walking dinner bordje met een spies van meloen, ham en mozzarella. Ik maak gebruik van rauwe ham, een gele honing meloen en de Cantaloepe meloen. Je moet wel even goed voelen of de meloenen ook goed rijp zijn, anders verlies je heel veel smaak, dit kun je voelen door op de onderkant van de meloen te drukken, geeft de meloen mee, dan is de meloen goed rijp! Ook de geur is belangrijk, hoe zoeter de meloen ruikt, hoe beter! Bewaar de meloen ook niet in de koelkast, alleen als je de meloen hebt aangesneden.

Ingrediënten spies van meloen, ham en mozzarella voor 4 pers

1 gele honing meloen

1 cantaloupe meloen

8 plakjes rauwe ham

1 doosje mozzarella bolletjes

1 zakje verse munt blaadjes

1 eetl zonnebloemolie

3 eetl honing

2 eetl citroensap

10 blaadjes verse munt fijn gesneden

8 sate prikkers

Bereiding spies van meloen, ham en mozzarella

Maak eerst de marinade voor de meloen, meng de olie, honing, citroensap en de munt samen. Snijd vervolgens de meloen door en haal de pitjes eruit, haal nu met een meloenschepje (hier vind je een meloenschepje: Klik hier! ) zoveel mogelijk bolletjes uit een halve meloen, je hebt 8 gele en 8 oranje meloen bolletjes nodig, wil je er meer dan moet je de hele meloen gebruiken.

Leg de bolletjes in de marinade gelijk met de mozzarella bolletjes. Snijd nu de rauwe ham 1 x doormidden en rol de plakjes op zodat je 16 rolletjes hebt. Nu kun je de spiesjes gaan rijgen, eerst een oranje bolletje dan een rolletje ham dan een bolletje mozzarella dan weer een rolletje ham en dan een geel bolletje meloen. leg op elk bordje 2 stokjes en doe er nog 1 eetl van de marinade over heen, als je nog bolletjes meloen over hebt leg die er dan nog bij met wat van de marinade, leg er evt. nog 1 blaadje munt op voor de versiering. Eet smakelijk!

spies van meloen, ham en mozzarella

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *