GEROOKTE ZALM SOESJES
Tijdens een borrel komen vaak de standaard hapjes naar voren. Met dit hapje, gerookte zalm soesjes, zal iedereen tijdens de borrel versteld staan. Een makkelijk en vooral erg lekker recept.
Ingrediënten gerookte zalm soesjes voor 20 stuks
20 lege soesjes (kan je bij de Sligro en Makro kopen)
300 gram gerookte zalm
100 gram creme freche
1 bosje vers dille
1 citroen
Peper
Bereiding gerookte zalm soesjes
Begin met het fijner snijden van de gerookte zalm. Voeg dit daarna samen met de dille in een keukenmachine, wanneer je geen keukenmachine hebt kan je het ook met de staafmixer fijn maken.
Wanneer de gerookte zalm en de dille fijn gemalen is kan het citroensap worden toegevoegd. Voeg daarna de crème fraîche toe en maal dit nogmaals fijn met het keukenmachine of de staafmixer.
Breng het geheel op smaak met wat peper en eventueel nog wat citroensap. Zorg er wel voor dat de gerookte zalm crème niet te zuur wordt.
Knip nu de soesjes open, niet helemaal maar voor de helft. Vul nu de soesjes met de gerookte zalm crème en de gerookte zalm soesjes zijn klaar.
Wanneer je de soesjes iets luxer wil maken kan je kiezen om de soesjes te vullen met zalmrilette in plaats van gerookte zalm crème. Het recept voor zalmrilette vind je hier.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!