ZOETE AARDAPPEL STOOF

Gerechten met zoete aardappel zijn tegenwoordig helemaal hip. Doordat er weinig koolhydraten in zoete aardappel zitten, is het een heerlijk een gezonde vervanger voor aardappel.

Deze zoete aardappel stoof, is een vegetarisch recept en kan lekker gecombineerd worden met vers stokbrood of rijst.

Ingrediënten zoete aardappel stoof voor 4 personen

5 zoete aardappels

1/2 courgette

150 gram suger snaps

1 rode paprika

1 rode ui

4 teentjes knoflook

1 theelepel sambal

2 eetlepels tomatenpuree

1 blik tomatenblokjes

1 klein blikje kikkererwten

400 milliliter kokosmelk

1 eetlepel djinten (komijn kruiden)

1 eetlepel kurkuma poeder

zout

peper

1/2 runderboullion blokje

Bereiding zoete aardappel stoof

Maak de zoete aardappels schoon en snijd deze in blokjes. Kook de zoete aardappel in kokend water beetgaar en giet de aardappelen af. Kook ondertussen de rijst gaar.

Maak nu de rest van de groenten schoon. Snijd de courgette in vieren en daarna in plakjes. Snipper de ui, snijd de paprika fijn en pers de knoflook. Daarna kunnen de wortels in plakjes of blokjes worden gesneden. Het is erg belangrijk dat de sugar snaps goed schoongemaakt worden. Dit doe je door de puntjes eraf te snijden en de “draadjes” aan de zijkant van de boon eraf te halen. Laat de kikkererwten uitleggen en dan kan het koken beginnen.

Fruit de ui en de knoflook in een grote pan. Voeg de courgette en wortel toe en fruit deze met de ui en de knoflook mee. Wanneer deze groenten zijn gefruit kunnen de sugar snaps en paprika worden toegevoegd. Laat dit geheel weer even pruttelen.

Voeg nu de tomatenpuree, de sambal en de kruiden toe en roer het geheel goed door. Wanneer de kruiden goed zijn gemengd met de groenten kunnen de tomatenblokjes en de kokosmelk worden toegevoegd.

Draai het vuur nu wat zachter en doe de deksel op de pan, nu kan het geheel lekker pruttelen.

Na tien minuten pruttelen zijn de groenten gaar en kan de zoete aardappel worden toegevoegd. Om de zoete aardappel stoof op smaak te maken kan je een half blokje bouillon toevoegen.

Zelf vind ik het altijd leuk om een gerecht met rijst in een bakje te serveren, maar je kan het gerecht natuurlijk ook op een bord presenteren.

Eet smakelijk!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *