merenque

MERINGUE, SLAGROOM EN AARDBEIEN

Een heerlijk toetje wat we ook bij Sophia s Spaghetteria hebben gegeten. Je kunt het makkelijk maken door goede meringue te kopen of zelf meringue te maken.

Ingredienten voor 4 pers

4 grote of 8 kleine meringue (wit)

600 gr aardbeien

3 eetl balsamicocreme

1 eetl poedersuiker

1 eetl balsamico azijn

200 ml room

8 munt blaadjes

4 glaasjes

om zelf meringue te maken :

2 eiwitten

100 gr suiker

Bereiding

Maak eerst de meringue. Zet de oven op 90 c en beleg een bakplaat met bakpapier. Doe nu de eiwitten in een grote kom en klop het stijf met een mixer tot er pieken ontstaan. Schep er al kloppend steeds 1 eetl suiker bij tot al de suiker opgelost is en er een goed volume is ontstaan. Schep de eiwitten met een lepel op de bakplaat. Vorm er mooie wolkjes van en bak ze in 1 uur en 30 min in de oven tot ze droog aanvoelen en nog niet verkleurd zijn. Laat ze goed afkoelen voor je ze van de bakplaat gaat halen. Je kunt ze 5 dagen bewaren, wel goed verpakken.

Maak de aardbeien schoon en snijd ze 1 of 2 keer doormidden en leg ze in een schaal. Meng de balsamico creme en azijn met de poedersuiker samen en doe dit door de aardbeien en laat dit even staan. Klop de slagroom stijf en doe dan in een grote schaal de geklopte slagroom en verkruimel grof de meringue bij de slagroom en schep luchtig door. Zet nu de glaasjes klaar en verdeel de helft van de aardbeien erin. Verdeel de slagroom met de merIngue over de glaasjes. Daarna de rest van de aardbeien erover. Garneer met een munt blaadje. Eet smakelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *