salade van geitenkaas en limoncello

SALADE VAN GEITENKAAS EN LIMONCELLO

Vandaag heb ik een frisse salade van geitenkaas en limoncello dressing, heerlijk afgemaakt met druiven en noten. Echt een lekkere maaltijd salade. Geef er wat guacamole van avocado bij en een lekker broodje. Evt. nog een schaaltje met wat extra dressing.

Ingrediënten salade van geitenkaas en limoncello voor 2 pers

1 zakje gemengde sla

10 blauwe druiven

10 groene druiven

2 geitenkaasjes

paneermeel

1 ei geklopt

2 handjes walnoten

2 handjes pijnboompitten geroosterd

2 handjes croutons (liefst zelfgemaakte dan heb je 2 sneetjes wit brood nodig)

1 citroen sap en rasp

voor de dressing

3 eetl zonnebloemolie

3 of 4 eetl Limoncello

1 teentje knoflook

1 heel gedroogde rozemarijn

1 eetl honing

1 eetl citroensap

zout en peper

Bereiding salade van geitenkaas en limoncello

salade van geitenkaas en limoncello

Rooster eerst de pijnboompitten in een droge koekenpan maar blijf er wel bij, de pijnboompitten gaan namelijk ineens heel snel! Bak vervolgens de croutons als je ze zelf gaat maken, dit gaat heel makkelijk: eerst snijd je blokjes van wit brood en die bak je dan bruin in wat olijfolie, laat ze wel even uitlekken op keukenpapier. Snijd nu de druiven 1 keer doormidden.

Nu gaan we de heerlijke dressing maken, meng de olie met citroensap, limoncello, honing, knoflook, rozemarijn, zout en peper samen, en viola de dressing. Vervolgens gaan we de geitenkaas paneren, klop eerst het ei en doe in een schaaltje, doe de paneermeel in een ander schaaltje schaaltje. Verhit nu wat olijfolie in een koekenpan, dompel de geitenkaas eerst in het ei dan in de paneermeel vervolgens nog een keer in het ei en de paneermeel en bak ze tot slot bruin aan beide kanten.

Meng de sla met de druiven en noten en 2 eetl dressing en verdeel dit over 2 borden, leg op ieder bord 1 gebakken geitenkaasje. Rasp er wat citroenrasp over en maak de salade af met wat croutons en een plakje citroen. Geef er een schaaltje met extra dressing bij en  evt. een schaaltje guacamole (klik hier voor de guacamole) en wat broodjes. Eetsmakelijk!

salade van geitenkaas en limoncello

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *