KOMKOMMER CARPACCIO AVOCADO
Carpaccio werd bedacht in 1950 in Venetië, het restaurant: Giuseppe Cipriani, had veel beroemde gasten. Mede hieraan heeft de carpaccio zijn bekendheid te danken. Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende met een dressing van zelfgemaakte mayonaise, citroensap, worcestersaus, melk, zout en witte peper. Het gerecht wordt vaak geserveerd als voorgerecht en door de jaren heen zijn er velen varianten van ontstaan, zo ook deze heerlijke komkommer carpaccio rolletjes met avocado. Meer weten over carpaccio kijk dan hier.
Komkommer carpaccio met avocado is een heerlijk gerecht. Je kunt als voorgerecht 3 rolletjes per persoon geven of als borrelhap 1 rolletje. Serveer er een lekkere citroen mayonaise en wat stokbrood bij. Ik vind dit een erg leuke manier om heerlijke carpaccio op te dienen, de rolletjes geven net iets extra’s aan de presentatie!
Ingrediënten komkommer carpaccio voor 2 personen of 6 borrelhapjes
1 komkommer
100 gr runder carpaccio
1 eetl pijnboompitten
3 zongedroogde tomaten
3 bosuitjes
1 eet groene pesto (Zelf pesto maken)
1 eetl citroensap
1 rijpe avocado
parmezaanse kaas
1 theel chilivlokken maar dit hoeft niet
zout en peper
flesje citroenmayonaise (je kunt het ook zelf maken: mayonaise met citroen mengen)
Bereiding komkommer carpaccio
Rooster de pijnboompitten heel even en hak de bosui en de zongedroogde tomaten klein. Maak de avocado schoon, snijd de avocado doormidden, mes rondom de pit halen. Draai de 2 helften tegen elkaars richting in, je krijgt een helft met pit en een zonder. Snijd de helft met pit wederom rondom de pit in 2 kwartjes. Nu kun je gemakkelijk met je handen de pit verwijderen. Als de avocado goed rijp is kun je makkelijk met je handen de schil van het vruchtvlees verwijderen. Als dit niet lukt gebruik dan een lepeltje.
Snijd de stukken avocado in kleine stukjes en meng het met citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng nu de groene pesto, wat zout en peper, de zongedroogde tomaten en bosui samen. Schaaf nu met een kaasschaaf 12 lange plakken van de komkommer, ja het is misschien niet heel makkelijk maar het lukt vast wel. Leg nu 2 plakken komkommer over elkaar en leg hier wat carpaccio op, daarop wat van het avocado mengsel en om het af te maken strooi je er wat pijnboompitten op. Nu rol je het geheel voorzichtig tot mooie rolletjes, deze zet je vast met een prikkertje.
Schaaf nu met de kaasschaaf plakjes parmezaanse kaas en verkruimel die over de rolletjes. Tot slot kun je wat citroenmayonaise om de rolletjes heen plaatsen. Serveer er stokbrood bij. Genieten maar van de heerlijke komkommer carpaccio rolletjes met avocado, eet smakelijk!
Heerlijk recept weer Els! Echt gesmult