HAM KAAS KROKETJES
Ik vind ham kaas kroketjes met truffel mayonaise echt een heerlijk voorgerecht, daarnaast kunnen deze kroketjes ook gegeten worden als borrelhap. Dit recept voor ham kaas kroketjes is een leuk recept om zelf te maken. Probeer ook eens mijn garnalen kroketjes, een heerlijk kroketje met garnalen erin. Klik voor het recept hier.
Ingrediënten voor 12 ham kaas kroketjes
110 gram roomboter
100 gram bloem
200 milliliter melk
2 deciliter runderboullion
200 gram rauwe ham
25 gram parmezaanse kaas
1 ui
bosje peterselie
2 eieren
olijfolie
2 kopjes bloem
2 kopjes paneermeel
Bereiding ham kaas kroketjes
Begin met het klein snijden van de rauwe ham. Wanneer de rauwe ham gesneden is kan je de parmezaanse kaas rappen, je kan er natuurlijk ook voor kiezen om geraspte parmezaanse kaas te kopen.
Snijd nu de ui fijn en hak de peterselie klein. Kook ondertussen het water voor de bouillon. Wanneer het water gekookt is kan je de runderbouillon bij het water toevoegen.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uitjes in de pan. Voeg al roerend de bloem beetje bij beetje toe en blijf goed roeren. Doe nu de melk bij het geheel en blijf goed roeren, anders ontstaan er klontjes. Voeg de bouillon toe en blijf het geheel goed doorroeren totdat er een dikke massa is ontstaan.
Voeg nu de rauwe ham, de parmezaanse kaas en de helft van de peterselie toe. Om het geheel wat meer op smaak te maken kan je wat zout en peper toevoegen. Als het deeg op smaak is kan het vuur uit worden gezet en kan het geheel afkoelen.
Klop de eieren los en doe dit in een schaaltje. Doe in een ander schaaltje de bloem en weer in een ander schaaltje het paneermeel.
Maak van het deeg mooie balletjes, haal het deeg eerst door de bloem daarna door het geklopte ei en hierna door het paneermeel. Zorg ervoor dat het kroketje goed bedekt. Leg de ham kaas kroketjes nu in de diepvries, zodat ze kunnen bevriezen.
Verhit het frituurvet op 180°C en frituur de ham kaas kroketje 4 tot 6 minuten.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!