Rode portsaus met biefstuk

RODE PORTSAUS

Een lekkere rode portsaus die gecombineerd kan worden met een biefstukje. Zelf vind ik het lekker om er sperziebonen bij te serveren. Als je van kaas houdt is een stukje Castello Blue er heerlijk bij. Port is namelijk een perfecte combinatie met kaas.

Ingrediënten rode portsaus 4 personen

6 takjes tijm

200 milliliter rode port

1 blokje runderboullion

30 milliliter water om de bouillon in klaar te maken

2 à 3 eetlepels honing

1 eetlepel allesbinder

eventueel een sjalotje

Bereiding rode portsaus

Deze heerlijke rode portsaus wordt zoals de naam van het recept al zegt met rode port gemaakt. Het is niet nodig om voor deze saus een dure port te gebruiken. Er gaat tenslotte met de saus gekookt worden.

Verwarm de rode port in een steelpannetje. Voeg tijdens het verwarmen de takjes tijm en de honing toe. Kook ondertussen het water voor de runderbouillon en bereid de bouillon. Wanneer de bouillon klaar is kan dit samengevoegd worden met de rode port, tijm, en de honing. Laat nu het geheel 15 tot 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje.

Na 15 tot 20 minuten zal de rode portsaus dikker geworden zijn. Als dit nog niet het geval is voeg dan beetje bij beetje allesbinder toe. Kijk uit als je teveel allesbinder toevoegt zal de smaak van de saus niet optimaal zijn.

Haal de takjes tijm uit de saus. Mochten er nog blaadjes tijm aan de takjes zitten kan je deze eraf halen en alsnog aan de saus toevoegen.

Zoals ik eerder al zei vind ik deze saus heerlijk met een biefstukje of een diamanthaasje. Heerlijk mals en een goede combinatie met de rode portsaus.

Als je een net iets pittiger sausje wil hebben kan je een sjalotje toevoegen aan het recept. Snijd dan eerst het sjalotje heel fijn en bak deze in boter. Volg daarna de rest van het recept.

Eet smakelijk!

 

Rode portsaus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *