Mascarpone met roodfruit

MASCARPONE MET ROODFRUIT

Een lekker fris dessert, mascarpone met roodfruit. De bosvruchten saus en de koekkruimels maken het dessert net wat zoeter. Het recept is makkelijk te maken en je kan bijna alles al van te voren voor bereiden. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een diner hebt.

Ingrediënten mascarpone met roodfruit voor 4 personen

300 gram bosvruchten uit de diepvries

4 eetlepels poedersuiker

125 gram verse frambozen

125 gram bosbessen

250 gram aardbeien

125 gram rode bessen

4 bastogne koeken

rasp van 1 citroen (dus geen sap)

125 gram mascarpone

125 milliliter slagroom

150 gram verse roomkaas

1 vanillestokje

30 gram witte basterdsuiker

verse munt blaadjes

Bereiding mascarpone met roodfruit

Maak al het fruit schoon. Snijd daarna de aardbeien en meng al het verse fruit met elkaar en zet het apart. Alle verschillende smaken van het fruit kunnen nu lekker met elkaar mengen.

Haal nu de diepvries bosvruchten uit de vriezer en laat deze ontdooien. Wanneer ze ontdooid zijn kunnen ze gepureerd worden samen met de poedersuiker. Dit vormt uiteindelijk de saus.

Meng de mascarpone met de verse roomkaas en snijd het vanillestokje open. Nu kan je de vanille goed uit het stokje halen en toevoegen aan de rest. Wanneer je dit hebt gedaan, kan de citroenschil geraspt worden en worden toegevoegd aan de mascarpone, verse roomkaas en vanille.  Voeg tenslotte ook de de basterdsuiker toe.

Verkruimel de koekjes. Wanneer je geen tijd hebt om het gerecht in de avond te maken, kun je tot hier alles van te voren voorbereiden. Als laatste hoef je alleen nog maar de slagroom te kloppen en dit te mengen met het mengsel.

Nu kunnen de glazen worden gevuld. Begin eerst met een laagje gemengd fruit, dan het mascarpone mengsel en dan wat bosvruchten saus. Herhaal dit proces totdat het glaasje vol zit. Als het glaasje volzit moeten er nog wat koekkruimels overheen worden gestrooid en voor de garnering kun je nog een blaadje munt op de mascarpone met roodfruit leggen.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *