OVEN ZALM MET BROODKRUIM
Ik vind dit gerecht, oven zalm met broodkruim, altijd een feestmaal. Doordat de zalm in de oven met de broodkruim wordt gegaard blijft de zalm lekker mals. Daarnaast wordt de smaak van de zalm versterkt door de chorizo die wordt gebruikt in dit recept.
Ingrediënten oven zalm met broodkruim voor 4 personen
4 zalmmoten
1 stokbrood gebakken
2 à 3 teentjes knoflook
1 Spaanse peper
rasp van 1 sinaasappelschil
8 eetlepels olijfolie
50 gram chorizoworst
bosje peterselie
bosje dille
1 glas droge witte wijn
Zout
Peper
Bereiding oven zalm met broodkruim
Verwarm de oven voor op 150°C.
Allereerst beginnen we met het maken van het broodkruim. Verkruimel het stokbrood in een schaal. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij het broodkruim. Rasp nu de schil van de sinaasappel en meng dit bij het broodkruim en de knoflook. Maak nu de Spaanse peper schoon, zorg ervoor dat je alle zaadjes goed verwijderd. Snijd nu de Spaanse peper heel fijn. Meng dit met het geheel en voeg hier acht eetlepels olijfolie aan toe. Als de oven goed voor verwarmd is kan de broodkruim in een ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.
Hak, wanneer het broodkruim in de oven staat, de chorizo, de peterselie en de dille fijn.
Wanneer de 15 à 20 minuten voorbij zijn, kan je het broodkruim uit de oven halen en af laten koelen. Verkruimel het broodkruim nog meer in een koekenmachine. Voeg daarna wanneer het broodkruim fijn is de chorizo en de helft van de peterselie en dille toe.
Zet nu de oven op 200°C.
Bak ondertussen de moten zalm vijf minuten in een voorverwarmde pan met olie met wat zout en peper. Leg nu de zalm in een grote ovenschaal en schenk hier het glas witte wijn bij.
Bedek de zalm goed met het broodkruim en zat de zalm 10 à 15 minuten in de oven.
Haal de zalm uit de oven en garneer deze met de overgebleven peterselie en dille.
Eet smakelijk.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!