broodje tonijnsalade met verse roomkaas

BROODJE TONIJNSALADE MET VERSE ROOMKAAS

Een heerlijk recept voor een broodje tonijnsalade met verse roomkaas en lente ui. Makkelijk en snel te maken en het recept smaakt net zo lekker als dat klinkt. Er staat nog een lekker broodje op mijn site, klik hier om dit broodje te bekijken.

Ingrediënten broodje tonijnsalade met verse roomkaas voor 4 broodjes

4 bruine of witte broodjes

2 blikjes tonijn op olie

2 theelepels Italiaanse kruiden

Sap van een 1/2 citroen

4 eetlepels mayonaise

2 eetlepels yoghurt

3 teentjes knoflook

8 zongedroogde tomaten uit pot

Zout

Peper

2 lente uitjes

500 milliliter volle kwark

Bosje verse peterselie

Bosje verse bieslook

Bereiding broodje tonijnsalade met verse roomkaas

We beginnen met het maken van de verse roomkaas. Het is natuurlijk ook mogelijk om de roomkaas gewoon te kopen, maar ik vind het broodje altijd lekkerder met mijn zelfgemaakte verse roomkaas.

Leg een schone theedoek in een vergiet en schep hier de kwark in. Knoop nu de theedoek dicht en zet het vergiet zes uur in de koelkast. Wanneer de zes uur voorbij zijn zal de kwark een dikke romige massa zijn geworden. Snijd de bieslook en peterselie fijn en pers twee teentjes knoflook uit. Voeg dit toe aan de kwark. Zorg ervoor dat je het geheel goed doorroert en breng de kruidenkaas op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.

Wanneer de verse roomkaas gemaakt is, kan je de tonijn laten uitlekken. Snijdt daarna de zongedroogde tomaten en pers de rest van de knoflook. Meng de tonijn met de mayonaise, yoghurt, citroensap, Italiaanse kruiden, de zongedroogde tomaten en de knoflook. Breng dit geheel op smaak met zout en peper. Snijd daarna de lente ui in halve ringen.

Wanneer de tonijnsalade op smaak is gebracht kunnen de broodjes belegd worden. Snijd de broodjes open en smeer de verse roomkaas op de broodjes. Voeg daarna de tonijnsalade toe en garneer de broodjes met de lente ui.

Een heerlijk, maar vooral ook makkelijk broodje tonijnsalade met verse roomkaas.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *