Gemarineerde kip met zoete aardappelpuree

GEMARINEERDE KIP MET ZOETE AARDAPPELPUREE

Dit recept voor gemarineerde kip met zoete aardappelpuree is een heerlijke afwisseling op de “normale” kip gerechten. Door de gemarineerde kip komt de smaak van de zoete aardappelpuree goed naar voren. Ik vind het altijd erg lekker om dit gerecht te eten met een lekkere frisse salade, bijvoorbeeld een komkommersalade.

Ingrediënten gemarineerde kip met zoete aardappelpuree voor 4 personen

Ingrediënten voor de zoete aardappelpuree:

6 à 8 zoete aardappels

melk

zout

peper

Ingrediënten voor de gemarineerde kip:

4 kipfilets

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel cajunkruiden

1/2 eetlepel rozemarijn

1 eetlepel kurkuma

2 teentjes knoflook

1/2 citroen

1 eetlepel tomatenpuree

4 eetlepels olijfolie

1 bosje peterselie

Bereiding gemarineerde kip met zoete aardappelpuree

Eerst gaan we beginnen met het maken van de marinade. Maak de de tenen knoflook schoon en pers deze uit in een kom. Hak de helft van de peterselie fijn en met dit met de rest van de kruiden en de knoflook. Voeg hier de vier eetlepels olijfolie aan toe. Wanneer dit gedaan is kan de kip gesneden worden.

Halveer de kipfilets, nu heb je acht stukken kipfilet. Als je de kip gesneden hebt kan je deze dertig minuten in de marinade leggen.

Terwijl de kip aan het marineren is kan de zoete aardappelpuree gemaakt worden. Maak de zoete aardappels schoon en snijd de zoete aardappels in stukjes. Verwarm een pan met water en kook hier de zoete aardappels voor vijf à tien minuten in. De zoete aardappel is nu makkelijker te pureren doordat deze gekookt is. Wanneer de aardappels een beetje zijn afgekoeld kan je ze pureren met een staafmixer.

Wanneer de kipfilet gemarineerd is kan deze gebakken worden in een koekenpan. Zorg ervoor dat de kip goed gebakken wordt. Doordat de kip gemarineerd is zal deze lekker mals blijven.

Nu kunnen de borden worden opgemaakt. Doe wat zoete aardappelpuree op het bord en voeg de kipfilet eraan toe. Zelf vind ik het altijd lekker om er een citroentje bij te leggen omdat iedereen dan zelf kan bepalen of hij of zij nog wat frisheid aan het gerecht wil toe voegen.

Voilà, de gemarineerde kip met zoete aardappelpuree is af.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *