Frisse artisjoktapenade

FRISSE ARTISJOKTAPENADE

Een lekker recept voor een frisse artisjoktapenade. Heerlijk op een stokbroodje voor bij de borrel of als tussendoortje. Zelf vind ik het altijd erg lekker om zelfgemaakte mayonaise te gebruiken, maar je kan natuurlijk ook altijd kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Ingrediënten frisse artisjoktapenade:

Voor de zelfgemaakte mayonaise:

1 ei

3 theelepels citroensap

½ theelepel mosterd

50 milliliter zonnebloemolie

zout

Voor de artisjoktapenade:

1 blik artisjokharten op zuur of olie

1 bosje verse basilicum

4 eetlepels van de zelfgemaakte mayonaise of uit een potje

4 à 5 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

1 eetlepels citroensap

1 à 2 teentjes knoflook

stokbrood

zout

peper

Bereiding frisse artisjoktapenade:

Allereerst maken we de mayonaise voor de artisjoktapenade. Wanneer je mayonaise wilt gebruiken uit een potje kan dit natuurlijk ook. Sla dan het maken van mayonaise over en begin meteen aan de artisjoktapenade.

Laat de artisjokharten goed uitlekken terwijl je de mayonaise aan het maken bent.

Scheid het ei en bewaar alleen de eidooier in een kom. Voeg nu het zout, de citroensap en de mosterd aan de eidooier toe. Wanneer je dit hebt gedaan kan alles worden gemengd. Als alles goed is gemengd kan je druppelsgewijs zonnebloemolie toevoegen. Zorg ervoor dat je tijdens het toevoegen van de zonnebloemolie goed door blijft roeren. Langzaam zal het eigeel veranderen in een lekkere romige mayonaise. Als de mayonaise klaar is kan je beginnen met de tapenade.

Doe de basilicum en de knoflook in een blender en maal dit fijn. Wanneer de basilicum helemaal fijn is kunnen de uitgelekte artisjokharten toegevoegd worden, maal dit geheel weer helemaal fijn.

Voeg nu de (zelfgemaakte)mayonaise, de parmezaanse kaas en de citroensap toe. Wanneer alles goed met elkaar gemengd is kan je de tapenade nog zelf op smaak maken door eventueel zout en peper toe te voegen.

Doe de artisjoktapenade in een leuk bakje en serveer er wat stokbrood bij.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *