carpaccio tartaar

CARPACCIO TARTAAR

Ik wil wat bordjes aan jullie voorstellen die je kunt gebruiken voor een Walking dinner ( dit betekent een Culinaire Wandeling ), kleine bordjes met culinaire verassingen. Heerlijk om een keer met goede vrienden te doen, maar deze bordjes kun je ook individueel als voorgerecht gebruiken, of zelfs kun je ook 4  verschillende of meer gebruiken voor een dinner ( b.v. 1 als voorgerecht 2 verschillende als hoofdgerecht en 1 als nagerecht ) wat ook erg leuk en lekker is. Zo kun je dus zelf samenstellen wat je lekker vind.

Ik zal de komende tijd wat meer van deze lekker bordjes voor jullie om mijn foodblog zetten, de eerste van de reeks is deze heerlijke carpaccio tartaar met enkele andere lekkernijen!

Ingredienten carpaccio tartaar voor 4 pers

1 zakje rucola sla

rundercarpaccio voor 4 pers

4 plakken rauwe ham

4 plakken gekookte ham

4 plakken Italiaanse salami

8 blaadjes basilicum

2 eetl kappertjes

4 eetl parmezaanse kaas geraspt of schaafsel

4 eetl pijnboompitten

1 flesje truffelmayonaise of citroenmayonaise

1 bosui

1 tomaat

1 citroen

peterselie

beetje olijfolie en balsamico zout en peper voor de rucola

een metalen kook ring als vorm, heb je die niet dan kun je er makkelijk een van een leeg blikje maken.

Bereiding carpaccio tartaar

carpaccio tartaar4

Rooster eerst de pijnboompitten, pas op! niet te bruin. Daarna kun je het carpaccio vlees wat fijn hakken tot een tartaar, ook 1 eetl kappertjes en 1 bosui mag je fijn hakken en mengen met de carpaccio tartaar, meng hier ook een beetje zout en peper doorheen.

carpaccio tartaar2

Maak nu de rucola aan met wat olijfolie, balsamico en wat zout en peper, maar doe er niet teveel dressing door heen dit kan overheersen. Maak tot slot rolletjes van de han en salami.

Nu kun je het bord gaan opmaken, leg wat rucola sla op het bord ( gebruik een voorrecht maat bordje voor deze gerechten ) zet daar een kook ring op en doe daar wat carpaccio tartaar in. Haal vervolgens de ring eraf en garneer er wat truffelmayonaise over, dan geraspte kaas, pijnboompitten, kappertjes en 2 blaadjes basilicum. Maak het af met een plakje citroen en een stukje tomaat als versiering en leg dan de rolletjes ham en salami erbij, geef er nog wat stokbrood bij. Eet smakelijk!

carpaccio tartaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *