Tarbot met gruyere kaas korst

TARBOT MET GRUYERE KAAS KORST

Tarbot is een lekkere zachte witvis die soms wat prijzig is, dit ligt aan het seizoen. Als je dit recept wilt maken maar Tarbot te duur vindt, kun je ook een roodbaars filet nemen, ook erg lekker! Maar vraag het eerst even na bij de viswinkel. Tarbot met gruyère kaas korst is ook lekker als voor of tussengerecht, maak dan wel iets kleinere porties.

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr tarbot of roodbaars filet

75 ml droge witte wijn

150 gr roomboter

150 gr paneermeel

200 gr geraspte gruyere kaas

beetje olijfolie

zout peper

peterselie voor de garnering

1 courgette

3 tomaten

pakje aardappelpuree

Bereiding tarbot met gruyère kaas korst

Maak eerst van de roomboter, paneermeel, geraspte gruyère kaas en beetje zout en peper een soort boterrol. Meng dit alles in een keukenmachine of als je deze niet hebt in een schaal met de hand door elkaar, vorm het tot een rol en verpak die dan in plasticfolie. Leg deze even in de koelkast tot gebruik, zodat het makkelijk snijd.

tarbot met gruyère kaas

Hak of knip de peterselie fijn dit is voor de garnering als de vis klaar is. Maak de vis schoon,  graad vrij, bestrooi de vis met wat zout en peper en leg de vis in een ovenschaal met de witte wijn. Haal de boterrol uit de koelkast en snijd deze in plakken van ongeveer 1/2 cm en beleg hier de vis mee.

tarbot met gruyère kaas

Zet de vis in een voorverwarmde oven van 200 c , 20-25 min dit ligt aan de dikte van de vis, dus kijk na 20 min even of de vis al gaar is.

Maak ondertussen de puree en snijd de tomaten en courgette, ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes, was de courgette en laat de schil eraan zitten, snijd deze eerst in plakken en dan in blokjes. Meng ze met een beetje olijfolie en roerbak ze beetgaar net voordat de vis klaar is.

tarbot met gruyère kaas

Serveer de vis op een bedje van puree met daar omheen de roergebakken groenten, druppel wat olijfolie over de groenten en strooi wat peterselie over de vis. Eet smakelijk heerlijke Tarbot met gruyère kaas korst!

tarbot met gruyère kaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *