AARDAPPELPUREE MET GRIEKSE YOGHURT
Ik vind de “gewone” aardappelpuree een beetje te gewoon, vandaar deze heerlijke variant. Deze aardappelpuree met Griekse yoghurt en bieslook is wat frisser van smaak en heel goed te eten zonder jus. Heerlijk in combinatie met de traditionele vlees en groenten! In plaats van de griekse yoghurt en bieslook kun je ook gebruik maken ook karnemelk en peterselie, dit is iets minder vet. Probeer het maar is uit!
Ingrediënten aardappelpuree met Griekse yoghurt voor 4 pers
1 1/2 kilo aardappels, kruimig
50 gr roomboter
250 ml griekse yoghurt (ik neem altijd die emmertjes)
5-6 eetl fijn geknipte bieslook
zout en peper
(waneer je het recept met kansmelk wil proberen, moet je ipv griekse yoghurt 300 ml karnemelk nemen)
Bereiding aardappelpuree met Griekse yoghurt
Zet een pan water op en kook de aardappels gaar, knip de bieslook fijn en als de aardappels gaar zijn giet ze af en stamp ze met een stamper fijn. Doe vervolgens de boter en wat zout en peper bij het mengsel en dan de griekse yoghurt. Roer het goed door elkaar, je merkt dat je een mooie puree massa creëert. Maak de aardappelpuree met Griekse yoghurt af met de bieslook. Eet smakelijk heerlijke aardappelpuree met Griekse yoghurt en bieslook!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!