Griekse yoghurt met banaan honing en walnoten

GRIEKSE YOGHURT MET BANAAN HONING EN WALNOTEN

Griekse yoghurt met banaan honing en walnoten is een heerlijke gezonde hap voor tussendoor, ideaal voordat je gaat werken of naar school gaat. Maar ook als toetje is dit verwen glaasje een ideale invulling!

Wat is nou Griekse yoghurt, en wat maakt het zo speciaal? Griekse yoghurt is een yoghurt waaruit een deel van het vocht is onttrokken, dit maakt de yoghurt wat dikker en romiger. Het uitfilteren van het vocht wordt traditioneel gedaan door de yoghurt in een handdoek op te hangen, door de zwaartekracht en de doek die als zeef fungeert wordt het vocht eruit geduwd. Het zelfde proces als bij hangop, alleen uit hangop wordt nog meer vocht onttrokken.

Ingrediënten Griekse yoghurt met banaan honing en walnoten voor 4 pers

16 eetl Griekse yoghurt (1 emmertje )

2 rijpe bananen

8 eetl honing

2 flinke handen walnoten

1 eetl citroensap

4 blaadjes munt

4 glaasjes

Bereiding Griekse yoghurt met banaan honing en walnoten

Hak de noten grof en snijd de banaan in de lengte doormidden en dan in plakjes, meng de banaan met een beetje citroensap (werkt tegen verkleuring). Doe vervolgens in elk glaasje 2 eetl yoghurt dan wat plakjes banaan, wat walnoten en 1 eetl honing, dan weer 2 eetl yoghurt weer banaan en weer walnoten en 1 eetl honing erop. Het oog wil ook wat, tot slot maak je het af met een blaadje munt. (Let op! Gebruik ongeveer 1/2 banaan per glaasje en verdeel de noten ook goed over de glaasjes) Eet smakelijk!

Griekse yoghurt met banaan honing en walnoten

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *