gefrituurde courgette stengels

GEFRITUURDE COURGETTE STENGELS

Wil je een keer iets anders proberen dan ordinaire frietjes? Deze gefrituurde courgette stengels zijn een ideale vervanger. Een verrukkelijke, iets gezondere hap voor bij de borrel of tijdens het avondeten!

Ingrediënten gefrituurde courgette stengels

1 courgette

120 gr panko (wat is panko?) of gewoon paneermeel

50 gr parmezaanse kaas

2 eieren

50 gr bloem

peper en zout

Bereidingswijze gefrituurde courgette stengels

Was de courgette en snijd hem doormidden, vervolgens in sticks van ongeveer 1 cm dik. Doe de bloem in een diepe kom. Klop de eieren met een snufje peper en zout los in een tweede kom. Meng vervolgens in een ander kommetje de parmezaanse kaas en paneermeel (of panko) door elkaar. Haal de courgette sticks eerst door de bloem, dan door het ei mengsel en vervolgens door het paneermeel mengsel. Druk het paneermeel mengsel stevig tegen de courgette sticks aan.

gefrituurde courgette stengels

Doe nu de courgette sticks in de frituur, op 200 c, 5 á 6 minuutjes lang, totdat ze goed bruin zijn (gebruik hiervoor wel schoon frituur vet). Je kunt ze ook 15 á 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 c leggen. Serveer de stengels met een beetje sweet chili saus. En viola heerlijke zelfgemaakte gefrituurde courgette stengels! Smullen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *