watermeloen salade met munt

WATERMELOEN SALADE MET MUNT

Wist je dat de meloen familie is van de komkommer? De meloen is dus eigenlijk geen fruit maar een groente! Watermeloenen zijn niet alleen heel lekker maar ook heel gezond, ze zijn rijk aan kalium, vitamine C en ijzer. Je kunt ze lekker puur eten zonder iets of variëren met andere heerlijke ingrediënten. Wist je dat de watermeloen zelfs medicinale eigenschappen bevat? Het eten van watermeloen kan preventief werken bij hart- en vaatziekten, herstelt de spieren van sporters sneller en is een bloeddrukverlagend middel doordat het de werking van de aders verbetert. Meer weten over de watermeloen en zijn werkingen, klik dan hier.

Een watermeloen salade met munt is voor mij echt genieten, zeker een van mijn favoriete manieren om de watermeloen te eten. Vaak tijdens warme zomeravonden maak ik de salade klaar met veel lovende reacties tot gevolg! Maak de watermeloen salade met munt een paar uurtjes van tevoren klaar en zet het in de koelkast tot gebruik.

Ingrediënten watermeloen salade met munt voor 1 watermeloen

1 watermeloen

2 citroenen (sap en de rasp van de schil van de citroen)

50 gr suiker

bosje verse munt

Bereiding watermeloen salade met munt

Maak eerst de saus klaar, rasp de schil van de citroenen en houd deze even apart. Pers het sap van de citroenen uit en doe het samen met de  suiker in een pannetje, verwarm het op een laag vuurtje tot de suiker is opgelost, zet vervolgens het vuur uit en laat het afkoelen. Maak de watermeloen schoon en snijd het in mooie stukken. Knip of hak nu de verse munt klein en meng het citroensap, de citroenrasp en de verse munt door de watermeloen. Eet smakelijk, heerlijke frisse watermeloen salade met munt!

watermeloen salade met munt

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *