CHOCOLADE MOUSSE

Een chocolade mousse is altijd een goede afsluiter van een diner, want bijna iedereen houdt wel van chocolade!

Over het algemeen is een chocolade mousse altijd een zwaar nagerecht. Deze chocolade mousse is echter een luchtige en niet te zware variant.

In dit recept heb ik gekozen voor een gladde mousse. Als je meer van een chocolade mousse houdt met stukjes chocolade erin, dan kan dat ook bij dit recept. Door een deel van de chocolade te smelten en het andere deel van de chocolade te verkruimelen en dit later samen te voegen ontstaat er een chocolade mousse met stukjes chocolade erin. Een leuke variant op de gladde mousse.

Succes met het maken van mijn chocolade mousse en nog meer eet plezier!!

Ingrediënten chocolade mousse voor 4 personen

150 gram pure chocolade

5 eiwitten

175 ml slagroom

2 eetlepels poedersuiker

4 blaadjes verse munt

4 glaasjes

Bereiding chocolade mousse

ingrediënten chocolade mousse

Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door op een pan met kokend water een kom te zetten. In deze kom wordt de chocolade door het hete water dan gesmolten. Blijf het geheel tijdens het smelten goed door roeren zodat de chocolade mouse uiteindelijk een gladde mousse wordt.

Klop daarna de eiwitten stijf. Met de overgebleven eigeel kan je later mijn heerlijke zelfgemaakte Spaanse aioli maken. Om dit recept te vinden kan u hier klikken.

Klop in een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf.

Wacht tot de gesmolten chocolade iets afgekoeld is. Wanneer deze  iets is afgekoeld schep de chocolade dan luchtig door de geklopte eiwitten heen. Als het mengsel een mooie egale kleur heeft kan de geklopte slagroom ook aan de eiwitten en gesmolten chocolade worden toegevoegd.

Nu is de chocolade mousse al bijna klaar! Verdeel de mousse over de vier glaasjes en dek ze af met afdekfolie. De glaasjes met de chocolade mousse moeten nu nog even in de koelkast staan om ze een lekker koud te laten worden.

Wanneer je de chocolade mousse gaat serveren is het leuk om nog een blaadje munt op de mousse te leggen.

Eet smakelijk!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *