INDISCHE GEHAKTSCHOTEL

Gehakt is een vleessoort dat in Nederland veel gegeten wordt. Dit recept is een leuke afwisseling op de originele gehaktbal of gehaktschotel. De Indische kruiden en de boontjes maken het recept net wat lekkerder en leuker om te maken. Het gerecht is goed te combineren met puree of rijst en met een frisse salade, van bijvoorbeeld kool en wortel, is het gerecht helemaal af.

INGREDIËNTEN Indische gehaktschotel voor 4 personen

500 gram runder gehakt

500 gram boontjes

1 ui

1 rode paprika

2 knoflook teentjes

1 eetlepels ketoembar

1 eetlepels djinten

1 eetlepels laos

1 eetlepels koenjit

2 eetlepels sambal (rode)

2 eetlepels bruine suiker

sap van een halve citroen

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepels rasp van verse gember

200 ml kokosmelk

200 gram spitskool

150 gram wortelrasp

2 eetlepels rijstazijn

1 eetlepel suiker

1 eetlepels sojasaus

rijst of aardappels voor puree dit is wat je zelf kunt kiezen

BEREIDING Indische gehaktschotel

Snijd de ui en de paprika fijn. Pel vervolgens de knoflook en snijd of pers deze ook fijn. Fruit nu de ui, paprika en knoflook. Wanneer dit gefruit is haal het geheel dan uit de pan en leg dit even apart.

Maak nu de boontjes schoon, doe dit door de boontjes te rangen. Wanneer de boontjes zijn schoongemaakt kook ze dan. Zorg ervoor dat de boontjes nog een lichte bite hebben en dat ze niet helemaal gaar zijn.

Meng nu het gehakt met de kruiden en rul het gehakt in de pan. Voeg dan de gebakken ui, knoflook, paprika en kokosmelk toe. Laat dit geheel even pruttelen en voer daarna de boontjes toe. De Indische gehaktschotel is nu af.

Bereid nu de rijst of de aardappels, om pure van te maken.

Zoals ik hierboven heb gezegd is dit recept heerlijk met een frisse kool en wortelsalade. Rasp de kool en wortel en voeg dit samen. Voor de dressing gebruiken we rijstazijn, suiker, sojasaus en wat zout. Meng dit met elkaar en voeg het bij de geraspte kool en wortel.

Nu is de Indische gehaktschotel met een frisse salade helemaal af.

Eet smakelijk!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *