mosselen in witte wijn

MOSSELEN IN WITTE WIJN MET KRUIDEN

Het is weer mossel tijd, nou ja mosselen kunnen altijd wel gegeten worden maar men noemt het zo! Dit komt van vroeger, toen werden mosselen voornamelijk gegeten in maanden met een r (september tot april), maar dat was in de tijd dat er nog geen gekoeld vervoer over de weg mogelijk was. Tegenwoordig kun je ze het hele jaar door eten. Mosselen zijn in Nederland heel bekend en rijk aan mineralen, fosfor, ijzer en vitaminen. Mosselen hebben een vetgehalte van 1%, dus dat is wel te verwaarlozen. De enige mosselveiling van Europa staat in Yerseke, ik ben hier laatst geweest. Je kunt in Yerseke echt de beste mosselen en oesters eten, ook kun je er een hele leuke rondleiding krijgen over hoe het daar reilt en zeilt, zeker de moeite waard! Meer weten over de mossel? Klik dan snel hier.

Mosselen worden op veel verschillende manieren gegeten, dit gerecht van gekookte mosselen in witte wijn met kruiden bevat natuurlijk witte wijn maar ook kruiden zoals: bosui, Spaanse peper, knoflook, peterselie en franse kruidenboter kruiden. Ook komt er een beetje olijfolie aan te pas, het is erg lekker en gemakkelijk te maken. Combineer de mosselen met heerlijke sausjes, zoals heerlijke knoflook- en cocktailsaus en stokbrood of frietjes.

Ingrediënten mosselen in witte wijn met kruiden voor 4 pers

4 kilo mosselen

6 bosuitjes

1 of 2 spaanse pepers

4 teentjes knoflook

1,5 eetl franse kruidenboter kruiden

1/2 bosje platte peterselie

1,5 glas witte wijn

olijfolie

stokbrood of frietjes salade, sausjes naar keuze

mosselpan of grote pan met deksel

Bereiding

mosselen in witte wijn

Maak de mosselen schoon en haal de open en kapotte mosselen eruit, snijd nu de spaanse peper, peterselie en bosui fijn en pers de knoflook uit. Maak nu eerst je sausjes en salade als je dit gaat eten, nu gaan we de mosselen maken, doe eerst wat olijfolie in de pan en laat deze warm worden. Fruit hierin eerst de knoflook en Spaanse peper, voeg vervolgens de bosui toe, tot slot doe je de mosselen erbij met de franse kruidenboter kruiden en de deksel erop (doe de pan niet te vol).

mosselen in witte wijn

Schud de pan af en toe even met de deksel erop, als de mosselen open gaan doe je er wat wijn bij en weer de deksel erop.

Je kunt niet alle mosselen tegelijk maken dus let op dat je de helft van de ingrediënten achter houd voor de volgende pan die je nog gaat maken. Als je wat mosselen over hebt dan kun je er de volgende dag nog wat anders van maken. Probeer bijvoorbeeld gegratineerde mosselen (binnenkort ook op mijn site). Eet smakelijk heerlijke gekookte mosselen in witte wijn.

mosselen in witte wijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *