pittige kip uit de oven

PITTIGE KIP UIT DE OVEN MET HONING EN KRIELTJES

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke pittige kip uit de oven met paprikapoeder, honing, citroen, knoflook, rozemarijn en spaanse peper, wil je liever iets minder pittig dan kun je heel makkelijk de knoflook en de spaanse peper eruit laten, maar dit vind ik juist wel lekker! Ik heb er wat kriel aardappels omheen gedaan zodat de aardappeltjes de smaak van de kruiden van de kip krijgen. Maak hier nog een lekkere salade of warme groenten naar keuze bij en je hebt een heerlijke maaltijd. Het is weer een makkelijk recept en je hebt er bijna geen omkijken naar, gewoon in de oven schuiven en lekker een borreltje gaan drinken en dan is de kip na ongeveer 1,5 uur klaar.

Ingrediënten pittige kip uit de oven met honing en krieltjes voor 4 pers

1 hele kip

2 eetl paprikapoeder

1 theel chilipoeder

2 eetl honing

80 gr roomboter

20 gr verse rozemarijn

2 citroenen

1 spaanse peper

4 teentjes knoflook

zout peper

500 gr krieltjes aardappels

Bereiding pittige kip uit de oven met honing en krieltjes

pittige kip uit de oven

Snijd 1 citroen in 4 stukken en maak de knoflook schoon, stop nu de citroen en 2 teentjes knoflook en 4 takjes rozemarijn in de kip, ik trek altijd een plastic handschoentje aan zodat ik het goed in de kip kan stoppen. Kook de krieltjes even beetgaar, en snijd nu de spaanse peper de knoflook en 2 takjes rozemarijn heel fijn zodat je die straks over de krieltjes kunt strooien. Verwarm op een laag pitje de boter en doe dan de paprikapoeder, chilipoeder en de honing erbij en smeer dit mengsel met een kwastje over de kip. Tot slot bestrooi je de kip met wat zout en peper.

pittige kip uit de oven

Verdeel de krieltjes rondom de kip samen met de fijngesneden Spaanse peper, knoflook en rozemarijn, zet nu de kip ongeveer 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 180 c, maar kijk na 30 min even naar de kip en doe er eventueel nog een klontje boter of olijfolie bij als het te droog is. Kijk na 1,5 uur even of de kip goed gaar is, de ene kip is groter dan de ander dus heeft het misschien wat langer de tijd nodig. Maak een lekkere salade of warme groenten bij. Eet smakelijk heerlijke pittige kip uit de oven met honing en krieltjes.

Klik hier voor mijn salades

Klik hier voor heerlijke gegrilde groenten

pittige kip uit de oven

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *