SALADE VAN GEGRILDE GROENTEN
Ik heb een heerlijke salade van gegrilde groenten gemaakt. Deze is erg makkelijk te bereiden maar desalniettemin erg lekker en gezond. De salade van gegrilde groenten bevat rode, groene, gele paprika, courgette en tomaten. Je kunt er nog meer soorten groenten door doen, maar bij ons thuis willen ze het liefst deze salade. Aubergine en venkel passen ook goed bij dit recept. Ik doe er een simpele dressing bij, ook hier kun je natuurlijk in variëren b.v. een groene pesto dressing of een salsa verde.
Ingrediënten salade van gegrilde groenten voor 4 personen
1 courgette
4 pomodoretometen
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 teentje knoflook
1 takje verse rozemarijn
4 eetl olijfolie voor salade
olijfolie om te grillen
1 theel balsamicoazijn
zout en peper
Bereiding salade van gegrilde groenten
Was de groenten en begin met het schoonmaken van de paprika’s, snijd deze in 4 of 6 stukken in de lengte en haal de zaadlijst eruit. Snijd nu de tomaten in 4 stukken, ook deze moet je in de lengte doorsnijden dit maakt het grillen makkelijk. De courgette kun je in plakken snijden van 1 cm dikte.
Verwarm een gril pan of plaat en bestrijk de groenten met olie, gril nu eerst de courgette en daarna de paprika en als laatste de tomaten, de tomaten aan beide kanten grillen. Voor de dressing meng je de olijfolie en de balsamicoazijn samen met de geperste knoflook zout en peper. Meng dit door de salade van gegrilde groenten en knip nu de verse basilicum en rozemarijn over de salade. Eet dit bij een lekker stukje vlees of vis met een goed glas wijn. Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!