pangafilet met pittige tomaten- ananassaus

PANGAFILET MET TOMATEN- ANANASSAUS

Dit gerecht heb ik een keer in Spanje gegeten, ik vond het zo lekker dat ik het gelijk heb geprobeerd na te maken. Dit is erg goed gelukt, ik heb er natuurlijk wel mijn eigen draai aan gegeven, ook heb ik de saus wat pittiger gemaakt door Spaanse peper toe te voegen. De pittige Spaanse peper is heerlijk in combinatie met frisse tomaatjes en zoete ananas.  Voor dit gerecht gebruik ik voornamelijk pangafilet maar je kunt natuurlijk ook andere soorten witvis gebruiken. Zo heb ik een keer gebruik gemaakt van makreelfilet, dit heeft een iets uniekere smaak, erg lekker! Het enige nadeel van makreelfilet is de hoeveelheid graatjes, veel mensen vinden dit niet fijn.

Tips

  • Je kunt het beste gebruik maken van pangafilet of kabeljauw
  • Je kunt de saus al van tevoren maken en dan op het laatst de vis bakken en verwarmen in de saus
  • Serveer de pangafilet met pittige tomaten- ananassaus in combinatie met rijst

Ingrediënten pangafilet met pittige tomaten- ananassaus voor 4 pers

500 gr pangafilet of andere witvis

250 cherry tomaatjes

3 teentjes knoflook

300 gr sugarsnaps

2 ui

2 spaanse pepers

2  eetl kurkuma poeder

1 eetl laos

1 stengel citroengras

3 eetl citroensap

1 runderboullion blokje

150 ml ananassap en ananas blokjes ( 1 blik )

40 gr pijnboompitten

Bereiding pangafilet met pittige tomaten- ananassaus

pangafilet met pittige tomaten- ananassaus

Maak de knoflook en de Spaanse peper schoon (pitjes er uit halen) en hak of maal het met de kurkuma en laos kruiden. Maak vervolgens de uien schoon en hak deze ook fijn en snijd de citroengras stengel iets in zodat de smaak goed los komt.

Fruit de ui en citroengras aan en voeg daarna de gehakte knoflook en Spaanse peper toe, zet een pan met water op en kook de sugarsnaps beetgaar. Voeg nu het ananassap en 1 runderboullion blokje bij de ui en de kruiden. Snijd nu de tomaatjes in vieren en de ananas nog iets kleiner en voeg het samen met een beetje citroensap bij de rest, laat het geheel op een laag vuurtje sudderen.

pangafilet met pittige tomaten- ananassaus

 

De saus is klaar, als je nu de vis al gaat bakken moet je de vis eerst met zout en peper bestrooien en dan door de bloem halen. Bak de vis vervolgens in olijfolie aan beide kanten bruin en leg de vis dan in de saus om het warm te houden.

pangafilet met pittige tomaten- ananassaus

Rooster de pijnboompitten en roerbak deze met de sugarsnaps samen en serveer nu op een bord de sugarsnaps met daarop de vis met wat saus en geef er witte rijst bij. Eet smakelijk , heerlijke pangafilet met pittige tomaten- ananassaus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *