gerookte kipsalade met nectarine

GEBRADEN KIPSALADE MET NECTARINE

Deze gebraden kipsalade met nectarine is een frisse en gevulde salade, erg lekker tijdens een warme zomeravond, als lunch of als bijgerecht met wat stokbrood en kruidenboter. Ik maak gebruik van de nectarine, de nectarine is het stevige tweelingzusje van de perzik, de nectarine is net iets harder dan de perzik maar beide zijn mits goed rijp net zo lekker en goed te gebruiken voor dit recept. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je de nectarines of perziken niet uren van tevoren gaat schoonmaken en snijden, ze worden dan snel bruin dat is niet zo lekker en ziet er minder mooi uit.

Ingrediënten gebraden kipsalade met nectarine voor 4 personen

1 gebraden kip (ik koop ze bij de slager van het spit, maar je kunt het ook zelf doen)

4 rijpe nectarines of perziken

200 gr peultjes

6 lente ui in ringen gesneden

rasp en sap van 2 citroenen

2 eetl honing

2 eetl gembersap of gehakte gemberbolletjes

2 eetl sojasaus

6 eetl zonnebloemolie

2 takjes platte peterselie

zout en peper

Bereiding gebraden kipsalade met nectarine

gerookte kipsalade met nectarine

Haal eerst de 2 poten en het wit van de borst van de gebraden kip, haal het vlees eraf en snijd dit in dunne reepjes. Dit is meestal al genoeg voor dit recept, van de rest van de kip kun je lekker bouillon trekken.

gerookte kipsalade met nectarine

Zet vervolgens een pan met water op en kook daar heel even de peultjes in zodat ze beetgaar zijn, let op dat ze niet te gaar zijn dan worden ze vaak te papperig. Snijd de lente ui in ringen en giet nu de peultjes af, spoel ze na met koud water. Doe de kip, de lente ui en de peultjes in een mooie schaal, dek het af en zet het koel.

Nu gaan we de saus voor de gebraden kipsalade met nectarine klaarmaken. Rasp eerst de schil van de citroenen en pers dan het sap eruit, meng dit met honing, gembersap en sojasaus. Voeg nu al roerend druppelsgewijs de zonnebloemolie erdoor, maak er een gladde egale dressing van. Proef even of het lekker van smaak is, voeg anders nog wat peper en zout toe. Nu ga je de nectarines of perziken schoonmaken en in partjes snijden. Als je de salade nog niet meteen gaat eten moet je de saus er nog niet doorheen doen en de nectarine of perzik nog niet schoonmaken anders wordt het bruin en ziet het er niet lekker uit.

gerookte kipsalade met nectarine

Serveer het met een lekker stokbroodje, kruidenboter en alioli. Eet smakelijk heerlijke frisse gebraden kipsalade met nectarine.

gerookte kipsalade met nectarine

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *