GAMBA’S IN PITTIGE ROOMSAUS
Gamba’s in pittige roomsaus is een heerlijke aparte tapa, lekker tijdens de borrel in combinatie met een goed glas wijn. Ik raad het aan om deze tapa te combineren met een van de andere overheerlijke tapas. Let wel op dat je niet alleen maar zware tapas bij elkaar maakt, dus combineer zware tapas met frisse lichte dingen!
Ingrediënten voor 4 personen
16 gambas
100 ml crème fraîche
75 ml room
1/2 eetl rode sambal
1 roma tomaat zonder vel en zonder pitjes
3 teentjes knoflook
zout en peper
1 eetl peterselie
Bereiding Gamba’s in pittige roomsaus
Maak de gamba’s schoon, haal de schaal eraf en het darmkanaal eruit. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze even aan, niet helemaal gaar, wanneer ze net kleuren het vuur uitzetten. Zet alvast even de oven aan op 210 c! Maak in een ovenschaal de saus, pers de knoflook uit en snijd de tomaat in kleine blokjes, doe ze in de schaal. Vervolgens voeg je de crème fraîche, room en sambal toe, roer het mengsel goed door totdat het een egale saus wordt. Tot slot leg je de gamba’s in de schaal. Laat de gamba’s in pittige roomsaus voor 15 minuten in een 210 c voorverwarmde oven staan. Garneer de gamba’s in pittige roomsaus met peterselie en geef er stokbrood bij. Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!