gamba's in pittige roomsaus

GAMBA’S IN PITTIGE ROOMSAUS

Gamba’s in pittige roomsaus is een heerlijke aparte tapa, lekker tijdens de borrel in combinatie met een goed glas wijn. Ik raad het aan om deze tapa te combineren met een van de andere overheerlijke tapas.  Let wel op dat je niet alleen maar zware tapas bij elkaar maakt, dus combineer zware tapas met frisse lichte dingen!

Ingrediënten voor 4 personen

16 gambas

100 ml crème fraîche

75 ml room

1/2 eetl rode sambal

1 roma tomaat zonder vel en zonder pitjes

3 teentjes knoflook

zout en peper

1 eetl peterselie

Bereiding Gamba’s in pittige roomsaus

Maak de gamba’s schoon, haal de schaal eraf en het darmkanaal eruit. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze even aan, niet helemaal gaar, wanneer ze net kleuren het vuur uitzetten. Zet alvast even de oven aan op 210 c! Maak in een ovenschaal de saus, pers de knoflook uit en snijd de tomaat in kleine blokjes, doe ze in de schaal. Vervolgens voeg je de crème fraîche, room en sambal toe, roer het mengsel goed door totdat het een egale saus wordt. Tot slot leg je de gamba’s in de schaal. Laat de gamba’s in pittige roomsaus voor 15 minuten in een 210 c voorverwarmde oven staan. Garneer de gamba’s in pittige roomsaus met peterselie en geef er stokbrood bij. Eet smakelijk!

gamas in pittige roomsaus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *