hamburger met remouladesaus

HAMBURGER MET REMOULADESAUS

De historie van de hamburger gaat helemaal terug tot aan het Mongoolse rijk van de 13e eeuw, niet Amerikaans dus! Veel Amerikanen blijven toch geloven dat de hamburger hun specialiteit is, maar het idee van een plat geslagen stuk vlees bestaat al heel lang. De mongolen stopten tijdens lange tochten met het paard een stuk rundvlees onder het zadel, waardoor het vlees mals genoeg werd om rauw te kunnen eten. De Mongolen brachten tijdens hun Russische veroveringen het vleesgerecht mee, waardoor in Rusland de steak tartaar, de Russen noemden de Mongolen Tartaren, ontstond.

De bekendheid heeft de hamburger wel te danken aan de Amerikanen. De hamburger bereikte Amerika toen Duitse immigranten het gerecht meenamen naar de VS. Een restaurant in New York, Delmonico’s zette in 1830 de hamburger steak voor het eerst op de kaart, maar de variant met broodje kwam pas rond 1900 in opmars. De hamburger op brood heeft vanaf dat moment in een rap tempo de wereld veroverd. Er zijn verschillende claims over wie de eerste was met de hamburger zoals hij nu wereldwijd verkocht wordt. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de hamburger klik dan hier.

Vandaag ga ik een heerlijke luxe hamburger met remouladesaus, courgette, ontbijtspek, sla en tomaat maken. Remouladesaus wordt vaak gegeten in combinatie met vis, maar in combinatie met gegrild vlees is dit zeker ook een aanrader. Verwen jezelf lekker met dit heerlijke broodje, ideaal voor waneer je snel een lekkere hap op tafel wilt toveren.

Ingrediënten hamburger met remouladesaus voor 4 personen

4 grote ciabatta broodjes

1 zakje gemengde sla

12 plakjes courgette

4 tomaten

8 plakjes ontbijtspek

2 rode uien

4 goede hamburgers (bij de slager)

8 eetl remouladesaus (klik hier)

Bereidingswijze hamburger met remouladesaus

Was eerst de courgette haal de uiteinde eraf en snijd hem daarna in plakken van 1/2 cm dik, je hebt er 12 nodig. Bestrijk de plakjes courgette met wat olie en gril ze in een gril pan of anders in een gewone koekenpan, laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

hamburger met remouladesaus

Bak ook het ontbijtspek uit en laat deze ook uitlekken op keukenpapier, snijd nu de tomaten en de rode ui in plakken. Als je nog geen remouladesaus hebt kun je deze nu ook maken (zie recept) voor je verder gaat. Bak nu de hamburgers en zet de frituurpan aan als je er frietjes bij gaat bakken. Als de hamburgers klaar zijn houd ze dan even warm en doe de frietjes alvast in de frituurpan. Ga nu het broodje beleggen, snijd het broodje open en leg er als eerst wat gemengde sla op, daarop de hamburger, dan 1 flinke eetlepel remouladesaus, vervolgens wat plakjes rode ui en ongeveer 3 plakjes tomaat, tot slot 2 plakjes ontbijtspek, 3 plakjes courgette en weer wat gemengde sla. Maak af met de bovenkant van het broodje. Steek er nu een prikker in om het bijkleur te houden, serveer er frietjes met een beetje remouladesaus bij. Eet smakelijk een heerlijke hamburger met remouladesaus!

hamburger met remouladesaus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *