REMOULADESAUS MAKEN
Remouladesaus kent zijn oorsprong in de franse keuken en wordt vaak gegeten in combinatie met gefrituurde vis zoals kibbeling en lekkerbekjes. Maar ik combinatie met gegrild vlees of groente komt deze saus ook goed tot zijn recht.
In de koeling is remouladesaus ongeveer 14 dagen houdbaar, dit komt doordar de ui door het vuur van de augurk geconserveerd zal worden, hierdoor neemt de houdbaarheid toe.
Ingrediënten 1 liter remouladesaus maken
8 dl mayonaise
20 gr verse peterselie
20 gr verse kervel
20 gr verse dragon
80 gr augurk
40 gr ui
20 gr kappertjes
20 gr mosterd
zout en peper
keukenmachine
Bereiding remouladesaus maken
Remouladesaus maken is erg gemakkelijk. Was de kruiden en dep ze droog, hak deze fijn en hak de ui, augurk en de kappertjes ook fijn. Roer de mosterd en de mayonaise door de fijn gehakte ingrediënten. Proef de saus en doe er evt nog zout en peper bij. Bewaar de remouladesaus in een goed afsluitbare bak of pot. Mocht je een keukenmachine hebben dan kun je de ingrediënten ook in de keukenmachine mengen en fijn maken. Eet smakelijk je eigen remouladesaus.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!