PITTIGE KIPPENDIJEN

Kippendijen zijn de biefstuk van de kip, het is het lekkerste en malste stukje van de kip. Vaak is het te koop met of zonder bot, ook wordt het nog weleens verkocht onder de noemer kipbraadsticks. Het voordeel van dit stukje kip is dat je het wat langer kunt laten sudderen zonder dat het taai wordt. Ik gebruik de kippendijen vaak in mijn recepten, dit keer combineer ik ze met een overheerlijke pittige saus. Deze saus is rijk van lekkere ingrediënten en goed te combineren met rijst, aardappelpuree, een heerlijke salade of boontjes. Probeer het uit en combineer er lekker op los.

Ingrediënten voor 4 personen

8 kippendijen

3 eetl gembersap

2 eetl tomaten ketchup

5 teentjes knoflook

sap en rasp van 1 citroen

2 spaanse pepers

6 eetl tomatenpuree

2 eet komijnkruiden (djinten)

3 eetl ketjap manis

1 eetl suiker

8 eetl olijfolie

zout en peper

peterselie

Bereiding

Strooi zout en peper over de kippendijen en braad deze even aan beide kanten aan, ze gaan nog de oven in dus niet te lang. Vervolgens leg je de kippendijen in een ovenschaal. Nu ga je de saus/marinade voor de kip maken, in een apart bakje rasp je de schil van de citroen en pers je de citroen uit, snijd de Spaanse peper fijn en pers de knoflook uit. Meng deze ingrediënten samen met gembersap, tomaten ketchup, tomatenpuree, komijnkruiden (djinten), ketjap, suiker en olijfolie.

pittige kippendijen

Goed doorroeren en vervolgens giet je de saus over de kip, laat deze een paar uur marineren in de koelkast.

pittige kippendijen

Verwarm nu de oven op 200 c,  als deze warm is zet je de schaal 40 min in de oven maar draai je elk stukje na 20 min even om. Als de 40 min voorbij zijn schenk ik altijd nog een klein kopje water erbij en zet de schaal nog even 5-10 min terug, hierdoor creëer je iets meer saus. Serveer er lekkere rijst of aardappelpuree bij met salade of boontjes. Eet smakelijk!

pittige kippendijen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *