KIP MET KNOFLOOK EN ROZEMARIJN
Dit heerlijke kip gerecht heb ik voor het eerst gegeten in een restaurant in Sluis, Zeeland. Ik vond deze kip zo lekker dat ik het thuis heb geprobeerd na te maken. En al zeg ik het zelf is dat erg goed gelukt, thuis maak ik deze kip regelmatig en iedereen waaraan ik het gerecht voorschotel vindt het erg lekker. Ik eet dit gerecht, kip met knoflook en rozemarijn vaak in combinatie met pasta of gebakken aardappels en salade. Bij dit kip gerecht gebruik ik erg veel knoflook, maar schrik niet het lijkt erger dan het is, het is namelijk zo dat ik de knoflook nu niet hak of pers maar de teentjes heel houd waardoor de smaak van de knoflook veel milder wordt. Jje kunt het dus gerust proberen en anders kun je er een paar teentjes minder gebruiken.
Ingrediënten kip met knoflook en rozemarijn voor 4 personen
8 kippedijen
1 bosje of bakje verse rozemarijn
1 knoflookbol (nee geen teentje maar de hele bol!)
zout en peper
chilipoeder
1/2 kop bloem
2-3 eetl witte wijn
olijfolie
Bereiding kip met knoflook en rozemarijn
Verwarm de oven op 220 c. Bestrooi de kippendijen met zout en peper, chilipoeder en haal ze dan door de bloem. Maak de knoflook schoon, doe wat olijfolie in de pan en leg daar 4 teentjes knoflook, 3 takjes rozemarijn en dan de kip erin. Bak de kip heerlijk aan beide kanten bruin.
Zet ondertussen een ovenschaal klaar met daarin wat olijfolie, de rest van de teentjes knoflook en de takjes rozemarijn, maar houd er wel 2 apart. Leg nu de gebakken kip ook in de ovenschaal en zet hem 25 min in de oven, maar draai ze na 12 min om kijk na 25 min of ze gaar zijn en blus ze dan even af met de witte wijn.
Het oog wil ook wat, de finishing touch, leg de achter gehouden takjes rozemarijn op de kip. Eet smakelijk heerlijke kip met knoflook en rozemarijn uit Sluis, genieten!
Eet de kip met knoflook en rozemarijn uit Sluis heerlijk in combinatie met gebakken aardappelen en boontjes met citroen-roomsaus en broodkruim.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!