boontjes salade met citroen-roomsaus

BOONTJES SALADE MET CITROEN-ROOMSAUS EN BROODKRUIM

Gisteren heb ik in combinatie met de kip met knoflook en rozemarijn uit Sluis een heerlijke boontjes salade met citroen-roomsaus en broodkruim gegeten, een heerlijke combinatie. En zoals beloofd vandaag het recept. Ik eet deze salade vaak in combinatie met Italiaans eten, iedereen waarbij ik deze salade voorschotel vindt hem erg lekker, zelfs de gene die niet van boontjes houden!

Ingrediënten boontjes salade met citroen-roomsaus voor 4 personen

500 gr boontjes

3 sneetjes wit brood

1/2 kopje olijfolie

1/2 kop geraspte parmezaanse kaas

rasp en sap van 1 citroen

12 eetl room

2 teentjes knoflook

zout en peper

Bereiding boontjes salade met citroen-roomsaus

Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar, spoel ze vervolgens onder koud water af. Zet nu de oven op 200 c, verkruimel het brood en meng dit met 3 eetl olijfolie zout en peper en doe het in een ovenschaal. Als de oven warm is laat je de broodkruimels 15 min bruin bakken, roer ze halverwege even om. Rasp de citroen, pers het sap uit en meng het met de room zout en peper en 2 geperste teentjes knoflook. Meng er vervolgens, al kloppend de rest van de olie door. Als het brood klaar is laat het dan even afkoelen en prak het vervolgens fijn met een vork, meng dan de kaas erdoor en zet het even apart.

boontjes salade met citroen-roomsaus

Dien de boontjes nu op, meng de boontjes eerst met de citroen-roomsaus en doe het in een schaal. Strooi tot slot de helft van het broodkruim over de boontjes doe de rest in een schaaltje en serveer dit samen met de boontjes. Eet smakelijk heerlijke boontjes salade met citroen-roomsaus en broodkruim.

Eet in combinatie met de boontjes heerlijke kip met knoflook en rozemarijn uit Sluis en gebakken aardappeltjes, smullen maar!

kip met knoflook en rozemarijn

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *