tagliatelle met romige tonijnsaus

TAGLIATELLE MET ROMIGE TONIJNSAUS

Tagliatelle met romige tonijnsaus is een gerecht dat ik erg vaak klaarmaak, puur omdat ik vrijwel altijd de ingrediënten hiervan in huis heb. Bijna alles komt uit blik, is dus erg lang houdbaar en goedkoop!

Mocht je dus even snel een heerlijk maaltijd op tafel willen toveren, dan is tagliatelle met romige tonijnsaus zo gemaakt. Ik had gisteren zelf niet zoveel tijd meer om nog boodschappen te doen en dacht toen, oh ja ik heb nog alle ingrediënten in huis voor deze saus en binnen een 30 min stond het eten op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

400 gr tagliatelle

1 ui

3 teentjes knoflook

400 ml slagroom

100 gr  zongedroogde tomaten

3 eetl tomatenpuree

2 blikjes tonijn op olie

150 gr doperwten uit blik of uit de vriezer

1 eetl kappertjes

olijfolie

zout en peper

sap en rasp van 1/2 citroen

evt 1 spaanse peper

Bereiding tagliatelle met romige tonijnsaus

Snijd de zongedroogde tomaten, ui, knoflook, kappertjes en evt. (voor de liefhebber van heet eten) de Spaanse peper fijn. Zet ondertussen de pasta op de kook. Nu ga je de saus maken, fruit de fijngehakte ingrediënten in de olie en roer vervolgens de tomatenpuree, doperwten en de room erdoor. Maak het blikje tonijn open en laat deze even uitlekken voordat je het door de saus mengt. Maak de tonijnsaus op smaak met zout en peper, rasp de citroen en knijp deze boven de pan uit. Meng het geheel vervolgens tot een heerlijke gladde saus. Als de saus iets te dik is kun je er een klein beetje water bij doen. Doe een laag pasta in een bord en schep hier een beetje saus overheen. En zo simpel is het, heerlijke tagliatelle met romige tonijnsaus, lekker, makkelijk en goedkoop. Eet smakelijk!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *