TAGLIATELLE MET ROMIGE TONIJNSAUS
Tagliatelle met romige tonijnsaus is een gerecht dat ik erg vaak klaarmaak, puur omdat ik vrijwel altijd de ingrediënten hiervan in huis heb. Bijna alles komt uit blik, is dus erg lang houdbaar en goedkoop!
Mocht je dus even snel een heerlijk maaltijd op tafel willen toveren, dan is tagliatelle met romige tonijnsaus zo gemaakt. Ik had gisteren zelf niet zoveel tijd meer om nog boodschappen te doen en dacht toen, oh ja ik heb nog alle ingrediënten in huis voor deze saus en binnen een 30 min stond het eten op tafel.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr tagliatelle
1 ui
3 teentjes knoflook
400 ml slagroom
100 gr zongedroogde tomaten
3 eetl tomatenpuree
2 blikjes tonijn op olie
150 gr doperwten uit blik of uit de vriezer
1 eetl kappertjes
olijfolie
zout en peper
sap en rasp van 1/2 citroen
evt 1 spaanse peper
Bereiding tagliatelle met romige tonijnsaus
Snijd de zongedroogde tomaten, ui, knoflook, kappertjes en evt. (voor de liefhebber van heet eten) de Spaanse peper fijn. Zet ondertussen de pasta op de kook. Nu ga je de saus maken, fruit de fijngehakte ingrediënten in de olie en roer vervolgens de tomatenpuree, doperwten en de room erdoor. Maak het blikje tonijn open en laat deze even uitlekken voordat je het door de saus mengt. Maak de tonijnsaus op smaak met zout en peper, rasp de citroen en knijp deze boven de pan uit. Meng het geheel vervolgens tot een heerlijke gladde saus. Als de saus iets te dik is kun je er een klein beetje water bij doen. Doe een laag pasta in een bord en schep hier een beetje saus overheen. En zo simpel is het, heerlijke tagliatelle met romige tonijnsaus, lekker, makkelijk en goedkoop. Eet smakelijk!
Els, Wat een heerlijk recept en ideaal als je snel maar toch lekker wil eten!
Hee Daan,
Wat leuk dat je van mijn gerecht hebt genoten! Veel kookplezier! X Elsje