JAPANSE GEHAKTBALLETJES
Nog een lekker recept voor een borrelhapje. Als variant op de de Spaanse gehaktballetjes nu de Japanse gehaktballetjes. Deze gehaktballetjes worden gemaakt met ketjap en sesamzaadjes, hierdoor krijgen de gehaktballetjes een Oosterse smaak.
Ingrediënten Japanse gehaktballetjes voor ongeveer 25 stuks
Voor de gehaktballetjes
600 gram rundergehakt
1 ei
1 eetlepel sambal
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel sojasaus
1 à 1/2 eetlepel djinten kruiden
2 teentjes knoflook
paneermeel
Voor de saus
100 milliliter ketjap
2 teentjes knoflook
1 eetlepel suiker
1/2 eetlepel sambal
100 milliliter water
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sesamzaadjes
2 lente uitjes
Bereiding Japanse gehaktballetjes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Allereerst moet de knoflook worden schoongemaakt en worden geperst bij het gehakt. Daarna kan het gehakt worden aangemaakt. Voeg een ei, de ketjap, sojasaus, sambal en djinten bij het gehakt. Meng dit alles door elkaar. Wanneer het gehakt goed gemengd is met de kruiden kunnen de balletjes gedraaid worden.
Daarna kunnen de balletjes op een bakplaat worden gelegd met bakpapier eronder. Dit kan nu voor tien à vijftien minuten de oven in.
Begin nu met het maken van de saus. Maak de rest van de tenen knoflook schoon en pers deze fijn.
Verwarm een pan voor met olijfolie. Wanneer de olijfolie op temperatuur is kan de knoflook, sambal, ketjap, sojasaus, rijstazijn en het water worden toegevoegd. Laat dit geheel lekker pruttelen.
De gehaktballetjes hebben nu nog geen Japanse smaak, laat ze daarom voor twintig minuten in de saus pruttelen.
Daarna kan de lente ui in ringetjes worden gesneden.
Wanneer de gehaktballetjes klaar zijn kunnen ze op een schaal worden gelegd en worden besprenkeld met lente ui en sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!