tortillachips uit de oven

TORTILLACHIPS UIT DE OVEN

Heerlijk in de zon, op het terras, met een koud biertje in de hand krijg je vaak zin in iets lekkers! Tortillachips uit de oven kun je dan vaak bestellen op het terras. Ik dacht dat kan ik natuurlijk ook thuis maken! Om er dan natuurlijk mijn eigen draai aan te geven. Je kunt er lekker op los variëren, ik gebruik vaak ingrediënten als, tomaat, avocado, mais maar ook kaas, ui, spek, creme freche en chilisaus. Tortillachips uit de oven is heerlijk voor bij de borrel met een goed koud biertje!

Ingrediënten voor 1 zak tortillachips

1 zak tortillachips

1 bekertje 200 gr creme freche

16 eetl chilisaus

150 gr ontbijtspek plakjes

1/2 rode ui gesnipperd

200 gr geraspte kaas

ovenschaal

Bereiding tortillachips uit de oven

Verwarm eerst de oven voor op 200 c. Vervolgens snijd de ontbijtspek in kleine stukjes en bak ze uit, laat ze op keukenpapier uitlekken. Snipper de ui en ga nu de ovenschaal opmaken, leg er een laagje chips in en verdeel er 1 eetl ui, 2 eetl spekjes en 2 eetl crème freche over. De crème freche gaat iets minder makkelijk maar probeer 2 eetlepels lepels evenredig te verdelen over de tortillachips. Tot slot maak je het af met 4 eetl chilisaus dan 2 eetl geraspte kaas.

tortillachips uit de oven

Herhaal dit ongeveer 4 keer tot de ovenschaal volzit, maak wel de zak leeg. Zet de schaal 10 min in de oven op 200 c. Geef er een lekker drankje en een servetje bij, je eet dit namelijk het beste met je handen. Eet smakelijk je eigen tortillachips uit de oven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *